Izvor: Republika
18.08.2024 u 11:48
0

UKRAJINA RAZNELA JOŠ JEDAN MOST: Drugi po redu na reci Sejm(VIDEO)

Ranije su ukrajinske snage srušile most koji se nalazi se u blizini grada Gluškova.

Ukrajinske vazdušne snage srušile su još jedan most na teritoriji Rusije, u regionu Kurska.

Nakon što su srušili most preko reke Sejm, komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga rekao je da je na istoj reci srušen još jedan most, u mestu Zvano.

– Ode još jedan most! Avijacija nastavlja da sakati neprijatelja i njegove logističke mogućnosti i to ciljanim gađanjima – naveo je komandant, Nikola Oleščuk.

Podsetimo, u Gluškovskom okrugu Kurske oblasti, kao rezultat napada ukrajinskih oružanih snaga, ječe je uništen drumski most preko reke Sejm, rekao je vršilac dužnosti guvernera, Aleksej Smirnov.

Kako prenose Telegramski kanali „Baza“ i „Maš“, most je pogođen projektilima iz lansera HIMARS, nakon čega se srušio jedan od raspona. „Maš“ piše da je nakon udara na most odsečen granični deo okruga Gluškovski, uključujući sela Tetkino, Popovo-Ležači, Volfino i još 27 naselja.

Telegram kanal „Ribar“, koji je blizak Ministarstvu odbrane Rusije, takođe piše o udaru HIMARS-a, prema kojem se u okrugu Gluškovski razvija „komplikovana operativna situacija“. Tvrdi se da su ukrajinske oružane snage počele masovno granatiranje mostova.

Z-bloger iz Kurske oblasti i savetnik vršioca dužnosti guvernera regiona, Roman Aljehin, tvrdi da je most koji se nalazi u selu Gluškovo uništen od dve avio-bombe, nakon čega su ukrajinske oružane snage su počele da napreduju duž železničkih šina i prešle su oko kilometar i po.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter