Izvor: Politika Magazin
18.08.2024 u 20:12
0

KAKO DA NAJLAKŠE IZGUBITE TEŽINU POSLE 40.GODINE: Sledite ove preporuke

Saveti za brži gubitak težine

Mršavljenje je naporan proces kako starite. U stvari, posle 30. godine telo trpi promene koje mogu da učine dobijanje na težini mnogo lakšim, a gubitak težine izazovom i pravim poduhvatom.

Naime, kako piše Eat this dont that, u tim godinama mišići se prirodno tope, a metabolizam se menja. Stručnjaci klinike Mejo navode da žene mogu da primete da im se struk širi nakon menopauze, a kilaža se samo povećava. Zato je fizička aktivnost neophodna, ali i nekoliko proverenih načina da svoju devojačku figuru zadržite što duže.

Začinite obroke

Začini i začinske biljke podstaćiće metabolizam i on će vam biti pravi saveznik. Najbolji izbor su crni biber, kao i ljuta paprika, koja sadrži kapsaicin i za koju se pokazalo da podstiče gubitak težine, a ne izbegavajte ni dodavanje bosiljka, đumbira, kurkume, peršuna, ruzmarina, korijandera, kima.

Proteini na prvom mestu

Imati pri ruci grickalice i namirnice pune proteina koje možete dodati svojim obrocima je pametna ideja kada je u pitanju gubitak težine. Naime, proteini nisu samo neophodni da biste se osećali zadovoljnim, već pomažu u stabilizaciji šećera u krvi i sprečavanju padova koji rezultiraju porastom hormona stomačne masti, kortizola.

Istraživanja su pokazala da dijeta sa visokim sadržajem proteina može pomoći u gubitku težine i pomoći u sprečavanju metaboličkog sindroma, koji postaje još važniji nakon četrdesete kada šećer u krvi postaje teže regulisati.

Zavolite i zeleni čaj

Sipajte sebi šolju čaja — zelenog čaja jer je on jedna od retkih namirnica za koje se pokazalo da pomaže telu da sagoreva više kalorija i masti.

OPASNOSTI KETO DIJETE: Da li je ovakav način ishrane vredan rizika
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter