Izvor: 24 sedam
19.08.2024 u 15:30
0

SUDIJA POMOGAČ U BEKSTVU UČK TERORISTE: Bura u makedonskom parlamentu

Poslanik najjače vladajuće partije traži smenu sudije koji mu je pomogao da pobegne.Jarevski kaže da je Pajaziti to učinio svesno, jer je znao o kakvom je (ne)čoveku reč

Poslanik vladajuće VMRO DPMNE Toni Jarevski traži hitnu smenu sudije Pajazita Pajazitija koji je, kako navodi, određivanjem kućnog pritvora tokom ekstradicionog postupka omogućilo bivšem pripadniku tzv. OVK Bljerimu Ramadaniju da pobegne.

Jarevski kaže da je Pajaziti to učinio svesno, jer je znao o kakvom je čoveku reč.

– Pajaziti je svesno dozvolio Ramadaniju da pobegne i za to treba da snosi odgovornost. Na isti način, Pajaziti se obračunao i sa Ijetom Memetijem, zamenikom predsednika Veća javnih tužilaca, koji je priznao da je uzeo mito da bi uticao na blažu kaznu za Boru Stojčeva, zvanog „Boro Malboro“. Pajaziti je umesto zatvorske kazne izrekao uslovnu kaznu za Memetija. Iz aviona se vidi da su Pajazitijeve odluke motivisane, ali ne po zakonu. Pajaziti ne sme da bude sudija, ukaljao je sudijsku funkciju i mora da bude smenjen. Institucije treba da postupe po njegovom razrešenju i odmah nakon toga otvore odgovarajuće procedure – naveo je Jarevski, preneli su skopski mediji.

On je istakao da će, ako Pajaziti ne bude smenjen, poverenje naroda u pravosuđe još više pasti, preneli su skopski mediji.

Jarevski je najavio da će nastaviti da saopštava nove informacije u ovom slučaju.

Ramadani je pre mesec dana uhapšen na makedonskoj granici po poternici Interpola koja je raspisana na osnovu zamolnice Srbije, zbog sumnje da je počino ratni zločin na Kosovu i Metohiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter