Izvor: Blic
20.08.2024 u 19:31
0

RUS IZDAJICA DIGAO U VAZDUH ŠTAB SA SVOJIM OFICIRIMA: Prešao na stranu Ukrajine

Ruski vojnik bacio je granatu na štab gde su spavali ruski oficiri iz jedinice "Oluja Z" da bi prešao na ukrajinsku stranu, saopštila je Glavna obaveštajna uprava (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine.

Kao rezultat uspešne operacije projekta ‘Želim da živim’ i Legije ‘Sloboda Rusije’ pod nazivom ‘Kamiš’, vojnik ruske vojske digao je u vazduh štab oficira bataljona ‘Oluja Z’ i prešao na stranu Ukrajine- navodi se u saopštenju, prenosi UNIAN.

Želeo je da pređe na stranu Ukrajine

Prema obaveštajnim podacima, zimi je ruski FPV pilot sa pozivnim znakom „Silver“ stupio u kontakt sa Ruskom Legijom slobode i izrazio želju da sarađuje sa Ukrajinom.

On je objasnio da su ga na to naveli sistematski vojni i drugi zločini njegove komande, uključujućivansudska pogubljenja, premlaćivanja i iznude.

Istovremeno, u okviru svoje interakcije sa ruskim vojnim osobljem, Ukrajina je uspela da dobije dragocene obaveštajne podatke o lokaciji, snazi i namerama neprijatelja na određenom pravcu fronta.

Kako napominje GUR, „Silver“ je u pogodnom trenutku bacio granatu u podrumski ventilacioni otvor štaba ruske jedinice „Oluja Z“, gde su spavali komandant bataljona i drugi ruski oficiri.

Unapred smislio čitav plan

U podrumu je bilo 15-ak ljudi. U ovoj prostoriji se nalazila cev direktno iznad kreveta gde je spavao komandant bataljona. Ona je vodila do ulice pored ulaza, a mi smo odlučili da bacimo jednu ili dve granate u ovu cev da bi eksplodirali pored njih – rekao je ruski vojnik.

Rus je nakon toga pobegao unapred pripremljenom rutom i prešao na teritoriju pod kontrolom Ukrajine.

GUR naglašava da je ruski dobrovoljac sada postao regrut Ruske Legije slobode za borbu protiv „zločinačkogPutinovog režima“.

Ranije, u aprilu 2024. godine, Rus sa pozivnim znakom „Goga“ zapalio je prostorije malog raketnog broda „Serpuhov“ u gradu Baltijsku u Kalinjingradskoj oblasti.

Bio je pripadnik Baltičke flote sa pristupom državnim tajnama. U decembru 2023. stupio je u kontakt sa Legijom slobode Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter