Izvor: 24sedam.rs
22.08.2024 u 13:31
0

NAJAVLJENO POVEĆANJE MINIMALCA: Najmanje 10% povećanja

Na današnjem sastanku tehničkih timova Socijalno-ekonomskog saveta, Vlada pomerila predlog povećanja buduće najmanje garantovane zarade na „više od 10%“

Predstavnici Vlade Srbije ponudili su na današnjoj, trećoj po redu, rundi ovogodišnjih pregovora o minimalnoj ceni rada za 2025. da povećanje bude veće od 10%.

Sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, Zoran Mihajlović, kaže da je to dobar korak, budući da je na prethodnom sastanku predloženo da povećanje iznosi „između 8% i 10%“.

— Nije rečeno koliko je to povećanje „veće od 10%“. Očekujemo da sutra na sednici kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta izađu sa konkretnim procentom povećanja – rekao je on za Tanjug.

Dodao je da su ostali partneri, tj. sindikati i poslodavci danas ostali pri svojim ranijim predlozima.

– Čekamo da čujemo predlog iz Vlade Srbije i da na osnovu toga možda korigujemo svoje zahteve – rekao je on i naveo da do tada ne žele da se unapred izjašnjavaju o eventualnim korekcijama.

KRAJEM SEPTEMBRA AUTOBUSKA STANICA U BLOKU 42 POČINJE SA RADOM: Autokomanda dobija svoju stanicu takođe

Sindikati traže da povećanje bude 18% svake godine, kako bi se stiglo do 650 evra, koliko je planirano da minimalac iznosi 2027. godine.

Sa tim povećanjem, minimalac bi u 2025. bio okob 55.800 dinara (oko 477 evra).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter