Izvor: SPUTNIK
23.08.2024 u 10:37
0

TERORISTIČKE METODE KIJEVA: Ukrajina isključila rezervni dalekovod Zaporoške nuklearke

Ukrajinska strana je isključila rezervnu visokonaponsku liniju od 330 kV „Ferosplavna-1“ koji napaja Zaporošku nuklearnu elektranu, saopštila je portparol elektrane Evgenija Jašina.

„Ukrajinska strana je isključila vod, problem je kod njih. Uzroci nisu poznati. Ne zna se kada će se to rešiti, ne zavisi od nas“, kazala je Jašina.
Kako je dodala, stručnjaci Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA), koji su prisutni u elektrani, obavešteni su o tome.
Prethodno je saopšteno da je na Zaporoškoj nuklearki automatski isključen visokonaponski vod. Kako je precizirano, radijacija je u normalnim vrednostima. Kršenja granica i bezbednosnih uslova nisu zabeležena, osoblje je spremno da reaguje u slučaju potrebe. Elektrana se napaja sa linije „Dnjeprovska“.
Nakon toga je reagovala portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je uporedila kijevski režim sa DAEŠ* (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).
ZAPADNI MEDIJI ODUŠEVLJENI RUSKIM DRONOVIMA U KURSKOJ OBLASTI: „Otporni na elektronske smetnje“
„Kijevski režim, kao i zabranjeni DAEŠ*, ima u svom arsenalu opsežne šeme terorističkog delovanja: od dizanja u vazduh civilne infrastrukture i ubistva civila do nuklearnog terorizma. Zaporoška i Kurska nuklearna elektrana su objekti protiv kojih kijevski režim izvodi kriminalne terorističke akte“, izjavila je Zaharova za Sputnjik.
Zaporoška nuklearka nalazi se na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. U oktobru 2022. godine nuklearna elektrana je prešla u vlasništvo Rusije. Ukrajinska vojska redovno granatira grad i teritoriju obližnje nuklearke.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter