Izvor: Kurir
23.08.2024 u 16:46
0

VERUJEM DA ĆE BITI VIŠE OD 10 ODSTO: Ministar Mali obećao i poslodavcima pomoć države

Кonačna odluka o minimalcu za sledeću godinu biće doneta 28. avgusta posle sednice Socijalno-ekonomskog Saveta. Ima prostora za povećanje veće od 10 odsto, kažu sindikati, dok je ministar finansija Siniša Mali najavio mogućnost da se poslodavcima smanji porez na zarade, za onoliko koliko oni povećaju minimalnu zaradu.

Povećanje minimalne cene rada za narednu godinu biće sigurno veće od 10 odsto, izjavio je ministar finansija Siniša Mali posle kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta Srbije, kome je prisustvovao i premijer Miloš Vučević.

UJUTRU U 10 I 30: Vučić polaže kamen temeljac za izgradnju novog objekta za pripadnike Odreda vojne policije „Kobre“

– Mi smo još juče izašli sa stavom da će povećanje minimalne zarade biti najmanje dvocifreno u to nema sumnje. Ja verujem da će biti više od 10 odsto – rekao je Mali novinarima.

On je naveo da se u ovom trenutku gleda da li može minimum zahteva sindikata da se ispuni i da li može da se dođe do izjednačavanja minimalne zarade sa minimalnom potrošačkom korpom.

– Gledamo da to uspemo, a da u isto vreme poslodavcima izađemo u susret sa time da povećanjem neoporezivog dela dohotka umanjimo i pritisak i trošak za njih, jer nama je cilj da ljudi rade – rekao je ministar finansija.

Кako je naglasio, sada ne sme da se napravi nijedan potez i da neko agresivno veliko povećanje minimalne zarade dovede do otpuštanja radnika.

– Pokušavamo to da izbegnemo i onda balansiramo ta dva faktora – rekao je Mali i najavio u naredna dva dana, odnosno tokom vikenda težak rad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter