Izvor: Sputnik
25.08.2024 u 17:16
0

RUSKI OBDUSMAN: Pravi razlog hapšenja Durova je zatvaranje Telegrama

Komesarka za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova izjavila je da je pravi razlog hapšenja Pavela Durova pokušaj zatvaranja Telegrama, gde se može saznati istina o aktuelnim dešavanjima u svetu.

„Apsolutno je očigledno da je pravi razlog hapšenja Pavela Durova pokušaj zatvaranja Telegrama, onlajn platforme na kojoj se može saznati istina o aktuelnim događajima u svetu“, napisala je Moskaljkova na svom kanalu na Telegramu.

Savezni ombudsman navela je da hapšenje Durova izaziva protest svih koji se zalažu za slobodu govora i izgradnju multipolarnog sveta.
Ona je dodala da Durovljevo privođenje predstavlja još jedno grubo kršenje prava na slobodu govora.
„Pritvaranje osnivača Telegrama Pavela Durova u Francuskoj predstavlja još jedno grubo kršenje prava na slobodu govora.
To je takođe još jedna jasna manifestacija dvostrukih standarda u pogledu osnovnih ljudskih prava od strane nekih država koje veličaju demokratiju, a zapravo nastoje da je pogaze“, naglasila je ona.
Optužujući Durova za „sve smrtne grehe“, francuske vlasti teže potpunoj kontroli izražavanja mišljenja umesto da se bore protiv kriminala, diskriminacije i drugih kršenja ljudskih prava, ocenila je ona.
Prema njenim rečima, Telegram, koji je stvorio Durov, je zgodan, jednostavan i pristupačan alat za komunikaciju među ljudima po celom svetu, kao i platforma za brzo širenje informacija bez cenzure.
„Naravno, mnogima se to ne sviđa, a naslednike velike francuske revolucije želim da podsetim na čuvenu izreku: Ne slažem se ni sa jednom vašom rečju, ali spreman sam da umrem za vaše pravo da to govorite“, dodala je ona.
Francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavel Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter