Izvor: Sputnik
25.08.2024 u 17:32
0

ASANŽOV SARADNIK TVRDI: Hapšenje Durova je delo američkih obaveštajnih službi

Makrej smatra da Zapad želi da od Durova dobije pristup Telegramu za analizu informacija o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Poslanik australijskog grada Port Hedland i saradnik osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža, Adrijan Makrej, izjavio je da je privođenje osnivača Telegrama Pavela Durova u Francuskoj delo obaveštajnih službi SAD i NATO-a.

„Naravno, hapšenje Durova je na kraju delo američkih i obaveštajnih službi NATO-a, koje očajnički žele da dobiju pristup Telegramu na mala vrata, isto kao što imaju pristup Vocapu i svim medijskim platformama u vlasništvu Mete (aktivnosti Mete – društvene mreže Fejsbuk i Instagram – zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)“, istakao je političar.
Makrej smatra da Zapad želi da od Durova dobije pristup Telegramu za analizu informacija o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
Kako je naveo, iako je Zapad koristio ranije Telegram kao sredstvo destabilizacije u zemljama prijateljskim Rusiji, pristup informacijama u mesindžeru je i dalje krajnji cilj hapšenja osnivača Telegrama u Francuskoj.
„Durov je, zapravo, sada u pritvoru zato što ima pristup protoku informacija duž cele hijerarhije ruske specijalne vojne operacije. Nadajmo se da je snažan kao Asanž i da neće podleći pritisku sa kojim će se verovatno suočiti u narednim danima i nedeljama“, istakao je političar.
Francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavel Durov priveden na aerodromu „Burže“.
Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter