Izvor: tanjug
26.08.2024 u 07:52
0

REPORTER ROJTERSA POGINUO U UKRAJINI: Dvojica novinara u bolnici (FOTO)

Član ekipe Rojtersa poginuo u Ukrajini, dvojica novinara u bolnici

Član ekipe novinske agencije Rojters koji je izveštavao o ratu u Ukrajini, Rajan Evans (38), poginuo je, a dva Rojtersova novinara su povređena u napadu na hotel u istočnom ukrajinskom gradu Kramatorsku, saopštila je ta novinska agencija.

 (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

 

 

Evans, koji je radio kao savetnik za bezbednost u agenciji, poginuo je kada je u subotu projektil pogodio hotel Safir, gde je šestočlani tim Rojtersa bio smešten, navodi agencija.

 Photo/Evgeniy Maloletka)

 

Dvojica novinara koji su povređeni u napadu su u bolnici, a jedan od njih je teško povređen.

Evans, bivši britanski vojnik, radio je u Rojtersu od 2022. godine kao savetnik za bezbednost.

Preostala tri člana Rojtersovog tima koji su bili u hotelu u vreme napada nalaze se na bezbednom.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u nedelju da je hotel pogođen ruskom raketom Iskander, čiji je domet 500 kilometara i da je napad bio smišljen.

Ministarstvo odbrane Rusije nije odgovorilo na zahtev Rojtersa za komentar, a agencija navodi da nije mogla nezavisno da proveri da li je u pitanju bio nameran napad na tu zgradu.

Regionalno tužilaštvo Donjecke oblasti saopštilo je prethodno da je telo britanskog državljanina pronađeno u ruševinama zgrade hotela u Kramatorsku. Kako je navedeno, hotel je pogođen u subotu veče, verovatno projektilom Iskander-M.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter