Izvor: SPUTNIK
26.08.2024 u 16:19
0

ZAPADNI MEDIJI: Na istoku se formira novi savez na čelu sa Poljskom

Poljska bi mogla da postane lider na istočnom krilu EU – da objedini zemlje centralne Evrope, skandinavske države i baltičke republike, promovišući potrebu za jačanjem odbrambenih kapaciteta EU za suprotstavljanje Rusiji, pišu zapadni mediji.

Kako se ističe, Varšavu i njene partnere objedinjuje „osećaj zajedničkog cilja“. U ovoj grupi se nalazi Poljska, Češka, Rumunija, kao i skandinavske države i baltičke zemlje. Predstavnici ovih država već „usklađuju svoje stavove” pred sastanke lidera EU u Briselu.
LJUDI U NEVERICI GLEDAJU NOVI SNIMAK PUTINA: Sastanak sa generalima napravio haos u Rusiji

Petar Buras, šef kancelarije Evropskog saveta za spoljne poslove je istakao da postoji praznina u centru evropske politike i ovo je prilika za Poljsku.

„Stavovi ovih zemalja mnogo usklađeniji po važnim političkim pitanjima, a bezbednost i Rusija su osnova ovog novog saveza“, naglasio je predstavnik Evropskog saveta.
Istovremeno, politikolog je priznao da je poljskom premijeru Donaldu Tusku i dalje „veoma teško da postigne bilo šta na evropskom nivou, bez pune podrške Nemačke i Francuske“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter