Izvor: Alo
28.08.2024 u 17:23
0

NAJVAŽNIJE PRAVILO ZA SPREMANJE ZIMNICE : Ovako se pravilno sterilišu tegle i to na lakši način

Postupak je jednostavan, a važan.

Sezona pravljenja ziminice je počela, pa je neophodno da pored onoga što želimo sa spremamo, dobro pripremimo i tegle za samo odlaganje zimice.

Da se hrana ne bi pokavrila, najvažnije je da tegle budu pravilno sterilisane kako štetni mikroorganizmi i bakterije ne mogu da dođu u dodir sa onime što ćemo jesti.

Pre sterilizacije neophodno je dobro oprati tegle i poklopce i ukloniti sve etikete.

Jedan od lakših načina je da zagrejete rernu na 100 stepeni i poređate tegle,  ali tako da se ne dodiruju i da im otvori budu okrenuti na dole. Ispod tegli možete da stavite pak papir.

Ostavite ih u rerni 15-20 minuta. Očekujte da tegle budu vrele, tako da obavezno koristite zaštitu rukavicu prilikom vađenja tegli iz rerne.

Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.

 

Poslušajte i dodatni savet:

 

Čim napunite teglu, stavite poklopac i okrenite je naopako na nekoliko minuta. Na ovaj način će se stvoriti vakuum kako bi zimnica što duže trajala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar