SOČNA I KREMASTA TESTENINA SARE JO: Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
Potrebno je
- 3 tikvice
- so po želji
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 manji crni luk
- 3 čena belog luka
- 500 ml paradajz pelata
- 500 g skuvane paste
- 50 g parmezana za posipanje
UŠTIPCI OD MESA: Delikates koji se pamti
Priprema:
Isecite tikvice na manje kockice i posolite. Ostavite tako 10 minuta da ispuste višak vode, pa u dubokom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk i sve to mešajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte oceđene tikvice i sve to nalijte paradajzom. Kuvajte pastu 15 minuta dok tikvice ne omekšaju. Sos servirajte preko skuvane paste, pa odozgo pospite parmezanom.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74