Izvor: 24sedam
02.09.2024 u 16:50
0

LEKAR VMA OSUĐEN: Zbog porodičnog nasilja dobio je godinu dana

Lekar VMA osuđen zbog porodičnog nasilja

Hirurg Vojno-medicinske akademije Nikola Ostojić osuđen je na godinu dana zatvora zbog prebijanja supruge. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postiglo je sporazum o priznanju krivice sa Ostojićem, što je sud prihvatio.

UŽAS I STRAVA NA LIPNIČKOM BRDU: U džipu nađeni leševi četiri osobe

U zatvorsku kaznu uračunato je vreme koje je Ostojić proveo u pritvoru. On je uhapšen u januaru prošle godine, a sredinom decembra pritvor mu je zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogica).

Supruga oštećenog, I.O., iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svedoči, a sud je iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja koja su se oslanjala na njega. I.O. je navela da ne želi da učestvuje u krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev, ističući da su medijski pritisak i posledice na njihovu decu glavni razlozi za ovu odluku.

Ostojić je osuđen za krivična dela nasilje u porodici, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Tužilaštvo je saopštilo da je lekar od januara do februara više puta fizički zlostavljao svoju suprugu, udarajući je rukama, nogama i predmetima, te je povredio nanoseći joj teške telesne povrede, uključujući lomove kostiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar