Izvor: TANJUG
02.09.2024 u 18:01
0

URSULA FON DER LAJEN SAOPŠTILA: Integracija Zapadnog Balkana ključna, komesar za proširenje biće posvećen tome

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ukazala je danas na značaj integracije Zapadnog Balkana u EU

BLED – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ukazala je danas na značaj integracije Zapadnog Balkana u EU i poručila da će imenovati novog komesara EU za proširenje koji će biti posvećen tom pitanju jer proširenje u novom sazivu EK mora da bude „posao sa punim radnim vremenom, koji omogućava nepodeljenu pažnju“.

URSULA FON DER LAJEN SAOPŠTILA: Očekuje od Srbije da pokaže posvećenost napretku na putu ka EU

„Ako je učiniti Evropu ekonomski konkurentnom i sposobnom da se brani, ako je to naš osnovni cilj, onda integraciju Zapadnog Balkana u EU vidim kao kritično važnu. U doba geostrateških rivalstava, veća EU daje nam jači glas u svetu“, rekla je Fon der Lajen na Bledskom strateškom forumu.

Ona je istakla da je ruski rat u Ukrajini prekretnica za Evropu, kao što je bila i 1989. godina, i naglasila da proširenje predstavlja „ulaganje u našu kolektivnu snagu i bezbednost“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter