Izvor: Telegraf
04.09.2024 u 16:33
0

SRBIJA OSVOJILA ZLATO NA PARAOLIMPISKIM IGRAMA: Srpski reprezentativac u parastreljaštvu Dragan Ristić osvojio zlato

Srpski reprezentativac u parastreljaštvu Dragan Ristić uspeo je da osvoji zlatnu medalju

Srpski reprezentativac u parastreljaštvu Dragan Ristić uspeo je da osvoji zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u disciplini R9, miks, na 50 metara sa vazdužnom puškom u ležećem stavu u klasi SH2. On je tako doneo našoj zemlji i prvo zlatno odličje u Parizu.

Ristić je bio odličan u finalu Paraolimpijskih igara u Šateruu, gde je pogodio 250,2 kruga, što je bilo za cela dva kruga više od drugoplasiranog Gruzina Vladimera Čintčaraulija iz Gruzije, a na trećem mestu je završio Tim Džeferi sa 227.8.

Ovo je inače prva zlatna medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, dok je ovo peta ukupna medalja.

Prvu su osvojile Borislava Perić-Ranković i Nada Matić, koje su uzele srebro. Nebojši Đuriću su takođe vratili njegovo srebro, dok je Mitar Palikuća osvojio bronzu u stonom tenisu.

Takođe, Borislava Perić je tokom dana obezbedila i još jednu bronzanu medalju, ali će se boriti i za plasman u finale.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter