Izvor: 24 sedam
04.09.2024 u 17:01
0

ANKETE POKAZALE DA TRAMP VODI: Objavljene ankete iz kolebljivih država

Anketari su uvereni da će debata dodatno uticati na rejtinge kandidata

Većina anketa pokazuje da potpredsednica SAD Kamala Haris vodi u takozvanim kolebljivim državama koje će odlučivati o izborima, ali dva anketara iz južne države tvrde suprotno – i to ne bilo koja dva, negu pravo ona dva kojs aubila u pravu 2016. i 2020.

Ankete InsiderAdvantage i Trafalgar u sedam država pokazuju da je bivši predsednik SAD i kandidat Republikanske stranke Donald Tramp na putu da osvoji 296 elektorskih glasova.

Met Toveri iz kompanije InsiderAdvantage sa sedištem u Džordžiji istakao je da Tramp vodi u Arizoni, Nevadi i Severnoj Karolini.

I on i Robert Kalahi iz Trafalgara (koji je zadužen za Pensilvaniju, Viskonsin i Mičigen) bili su među tri najbolja anketara u izbornim ciklusima 2016. i 2020. jer im njihova metodologija omogućava da „prikupe neki glas za Trampa koji neki drugi anketari možda ne bi mogli da dobiju“.

Toveri veruje da Haris gubi na popularnosti sada je kada se slegla prašina zbog toga što je postala nova u izbornoj trci.

– Zamah koji smo videli nakon Demokratske nacionalne konvencije nekako je došao do kraja – rekao je Toveri.

On veruje da će ankete u velikoj meri oblikovati predizborna debata Trampa i Harisove, zakazana za 10. septembar, sa čim se složio i Kalahi, koji je istakao da je moguće da će bivši predsednik možda reći nešto što će „zaseniti“ ostatak događaja i da Harisova „ima najviše da izgubi“ i da je u „situaciji u kojoj ne može da pobedi“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter