Izvor: Alo
05.09.2024 u 07:45
0

KAMPANJA KRIJE TRAMPOVE ZDRAVSTVENE REZULTATE: U pismu nije bilo detalja o vitalnim parametrima

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp još uvek nije objavio kompletan izveštaj o svom trenutnom zdravstvenom stanju, a to nije učinila ni njegova demokratska rivalka Kamala Haris, iako su do izbora ostala još samo dva meseca, piše CBS njuz.

Tramp (78) je 20. avgusta rekao u intervjuu za CBS Njuz da je nedavno bio na godišnjem fizičkom pregledu i da će vrlo rado objaviti njegove rezultate.

PREDUSLOV MORA DA BUDE PORAZ RUSIJE: Džonson smatra da je Zapad već strana u sukobu

On je dodao i da je uradio dva kognitivna testa na kojima je, kako je kazao, blistao, međutim, njegova kampanja nije objavila te rezultate.

U novembru 2023. godine, Donald Tramp je objavio pismo svog lekara Brusa Aronvalda u kojem je navedeno da je kompletan pregled iz septembra te godine pokazao da je njegovo ukupno zdravstveno stanje odlično.

U pismu, međutim, nije bilo konkretnih detalja o vitalnim parametrima, kao ni podataka o lekovima koje Tramp uzima.

Trampova kampanja takođe nije omogućila medijima da postave pitanja njegovim lekarima nakon što je na njega pokušan atentat u Pensilvaniji.

Republikanac Roni Džekson koji je bio njegov lekar dok je bio u Beloj kući objavio je 26. jula dopis u kojem je naveo da je pregledao bolničke izveštaje i da je Tramp odlično posle pokušaja atentata.

Sam Tramp je kazao da nema nikakve posledice nakon napada, kao i da je njegovo uho zacelilo.

Vrlo malo se zna i o medicinskom kartonu Kamale Haris, pošto ona nije dostavila rezultate pregleda kada se 2020. Kandidovala za potpredsednicu.

U aprilu 2022. imala je kovid i uzimala pakslovid da bi se izlečila, a u julu 2021. bila je u Vojnom medicinskom centru Volter Rid radi, kako je Bela kuća saopštila, rutinskog pregleda.

Iz kampanje Harisove nisu odgovorili na ponovljena pitanja CBS Njuz u vezi rezultata njenog godišnjeg fizičkog pregleda.

Proteklih decenija postalo je uobičajeno da predsednički kandidati objave neke informacije o svom zdravlju i sposobnosti da obavljaju dužnost, a ova praksa je delimično usvojena i zbog niza predsednika koji su imali zdravstvene probleme za koje se saznalo tek kasnije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter