BORANIJA NA TURSKI NAČIN: Bez mesa, jelo koje svi obožavaju
Ukoliko postite ili jednostavno tražite savršen prilog, predlažemo vam da spremite boraniju na turski način
Potrebno je:
- 500 g sveže i očišćene boranije
- 65 ml domaćeg maslinovog ulja
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- 1 limun
- 1 kašičica koncentrisovanog paradajza
- 1 kašičica šećera
- so, biber, svež peršun
NEŠTO MALO DRUGAČIJE: Kiflice sa ratlukom
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte crni luk, zatim dodajte paradajz pire i paradajz. Dodajte boraniju, sok od jednog limuna, šećer, so i biber pa poklopite i ostavite da se sve na laganoj vatri dinsta oko pola sata. Pred kraj kuvanja dodajte svež beli luk i svež peršun. Promešajte i poslužite toplo.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74