Izvor: 24SEDAM
13.09.2024 u 12:11
0

PET TAJNI VAŠEG KUĆNOG LJUBIMCA: Šta znači kad vas mačka gleda pravo u oči i da li je pas srećan kad maše repom

Oni imaju svoj način komunikacije, a proniknite u njihove navike

Svi vlasnici kućnih ljubimaca znaju da njihovi četvoronožni prijatelji imaju svoje male tajne – one svakodnevne gestove koje često ne razumemo potpuno. Od mahanja repom, tiho predenja, do posebnih pogleda, naši ljubimci koriste različite načine da komuniciraju s nama.

Evo nekoliko stvari koje vaš ljubimac možda pokušava da vam kaže kroz svoje uobičajene navike.

Mahanje repom ne znači uvek radost kod pasa

Iako psi često mašu repom kad su uzbuđeni, to ne znači uvek da su srećni. Način na koji pas maše repom može da signalizira različita osećanja. Visoko podignut rep koji se brzo maše može značiti uzbuđenje ili čak blagu nervozu. Nasuprot tome, spušten rep koji se polako maše obično pokazuje da je pas opušten i zadovoljan.

Kad vas mačka gleda pravo u oči, pokazuje ljubav

Mačke nisu poznate po preteranom pokazivanju emocija, ali ako vas vaša mačka pogleda pravo u oči i polako zatvori kapke, to je njen način da kaže: „Volim te“. Ovaj spori treptaj, poznat i kao „mačji poljubac“, pokazuje da se mačka oseća sigurno i voljeno u vašem prisustvu.

Kopanje pre nego što legnu povezano je s instinktima

Ako vaš ljubimac pre nego što legne kruži oko kreveta ili kopka po njemu, on time ispoljava ponašanje nasleđeno od svojih divljih predaka. Psi su nekada kopali po zemlji da bi napravili udobno mesto za spavanje, dok su mačke uređivale svoje okruženje kako bi se osećale sigurno.

Donosi igračku? Pas želi vašu pažnju

Kada vam pas donese svoju omiljenu igračku, to nije samo poziv na igru. Na taj način pas izražava da mu nedostajete i da želi vašu pažnju. To je njegov način da vas uključi u interakciju i pokaže koliko mu značite. Za mačke, donošenje igračke može značiti da vas smatraju delom svog „čopora“ i žele da s vama podele svoju zabavu.

Predenje mačke kao znak zadovoljstva

Predenje mačke obično ukazuje na to da se oseća dobro, ali mačke predu i kada su pod stresom ili se osećaju nelagodno. Predenje može biti način na koji se smiruju. Ako mačka prede i traži vašu blizinu, to je često znak da joj je potrebna dodatna pažnja ili uteha.

Naši ljubimci možda ne govore našim jezikom, ali kroz svoja svakodnevna ponašanja i gestove mnogo otkrivaju o tome kako se osećaju. Obratite pažnju na te male signale i primetićete kako vaša povezanost s ljubimcem postaje još dublja. Na kraju, ljubav između vas i vašeg ljubimca uvek je obostrana, čak i kada se izražava kroz tihe gestove i poglede,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter