Izvor: blic.žena
19.09.2024 u 19:35
0

MUSAKA OD TIKVICA: Savršen ručak za celu porodicu (RECEPT)

Leto se približilo kraju, ali to ne znači da još malo ne možemo da uživamo u laganim jelima od povrća, kao što je, recimo, musaka od tikvica.

Musaka od tikvica je letnji klasik, ali to ne znači da je rezervisana isključivo za to doba godine. Postoji više varijacija ovog jela, a u zavisnosti od vaših želja možete da je pravite sa mlevenim mesom, piletinom, patlidžanom, paprikama ili nekim drugim povrćem, da je prelijete bešamel sosom… Ideja je zaista ima mnogo.

Pored impresivne baze recepata koji se svakodnevno dopunjuju, Virtuelni kuvar je sjajan alat za sve one koji žele da unaprede svoje kulinarske veštine, da se inspirišu novim idejama, ali i da vreme u kuhinji učine lepšim, lakšim i zabavnijim.

Musaka od tikvica

Potrebno je:

– 1 kg tikvica

– 500 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)

– 2 glavice crnog luka

– 2 čena belog luka

– 3 jaja

– 200 ml pavlake za kuvanje

– 100 g rendanog sira (kačkavalj ili parmezan)

– So, biber, i začini po ukusu (peršun, origano)

– Ulje za prženje

Priprema:

Priprema tikvica: Tikvice operite i isecite na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih dobro iscedite.

Priprema mesa: Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani beli luk, so, biber i začine po ukusu. Pržite još nekoliko minuta dok se svi sastojci ne sjedine.

Slaganje musake: U podmazanu tepsiju slažite red tikvica, red mlevenog mesa, i tako naizmenično dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa slojem tikvica.

Preliv: U posebnoj posudi umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Prelijte preko musake i pospite rendanim sirom.

Pečenje: Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, ili dok musaka ne dobije zlatno-smeđu boju.

Serviranje: Musaku ostavite da se malo prohladi pre sečenja i serviranja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter