Izvor: Alo
23.09.2024 u 11:29
0

KAKO DA PREPOZNATE POKVARENU PILETINU? Ako izgleda ovako, bacite je

Ako piletina promeni boju ili pokaže neke od sledećih promena, znači da se pokvarila i da je najbolje da je izvadite iz frižidera i bacite.

Koliko dugo smete da čuvate piletinu u frižideru, a koliko u zamrzivaču?

POZNATI DOKTOR SA TIK TOKA OBJASNIO SLEDEĆE SIMPTOME: Mogu da ukažu na ozbiljna stanja i ne smete ih ignorisati! (VIDEO)

Sirovu piletinu čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi, najviše 1-2 dana. Ako čuvate u zamrzivaču, rok je 9 meseci. Kuvanu piletinu držite u zamrzivaču od 2 do 6 meseci.

Kako da znate da se piletina pokvarila?

Obratite pažnju na promenu boje. Ako piletina počne da dobija sivo zelenu boju pokvarena je. Takođe, ako dobije ljigavu teksturu. Ispiranje piletine neće da pomogne, može čak i da proširi bakterije na drugu hranu, zato najbolje odmah bacite.

A evo koliko se preporučuje čuvanje ostalih namirnica

Rok trajanja namirnica po otvaranju- čuvanje u frižideru:

džem i marmelada, dve nedelje,
zimnica, 7 dana,
kiseli krastavci, 3 meseca,
ajvar, 3 meseca,
kečap, 6 meseci,
senf, 12 meseci

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter