Izvor: 24 sedam
25.09.2024 u 19:52
0

SVAKA ČAST GENIJALCI NAŠI: Ekipa Srbije uzela četiri medalje Balkanskoj informatičkoj olimpijadi srednjoškolaca

Tim koji je ostvario ovaj izuzetan uspeh u Severnoj Makedoniji odabran je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i tri srebrne medalje na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola (Balkan Olympiad in Informatics – BOI), održanoj od 21. do 26. septembra u Ohridu, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Tim koji je ostvario ovaj izuzetan uspeh u Severnoj Makedoniji odabran je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Učenik Računarske gimnazije u Beogradu Miloš Milutinović osvojio je zlatnu medalju, dok su srebrne medalje zavredeli đaci Matematičke gimnazije u Beogradu Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović, kao i učenik Gimnazije „Veljko Petrović“ u Somboru Nemanja Majski.

Rukovodioci ekipe bili su redovni profesor Računarskog fakulteta u Beogradu i naučni savetnik Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Urošević, kao i Toni Škrijelj sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter