Izvor: 24 sedam
26.09.2024 u 18:45
0

UBIJEN KOMADANT VAZDUŠNIH SNAGA HEZBOLAHA: Objavljen jezivi snimak (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju izraelske vojske, Sarour je rukovodio i komandovao brojnim vazdušnim napadima na Izrael

Komandant vazdušnih snaga Hezbolaha Muhamad Husein Sarour ubijen je u izraelskom vazdušnom udaru u libanskoj prestonici Bejrutu, potvrdile su danas oružane snage Izraela (IDF).

Kako se navodi u saopštenju izraelske vojske, Sarour je rukovodio i komandovao brojnim vazdušnim napadima na Izrael, uključujući one izvedene dronovima sa eksplozivom i krstarećim raketama, prenosi Tajms of Izrael.

Kako navodi IDF, on je proteklih godina vodio proizvodnju dronova Hezbolaha i uspostavio lokacije u Libanu gde je ova teroristička grupa proizvodila eksplozivne bespilotne letelice, od kojih su se neke nalazile u civilnim zgradama u Bejrutu.

Sarour se priključio Hezbolahu 80-ih godina prošlog veka, a obavljao je različite pozicije, uključujući i funkcije u protivvazdušnoj odbrani u jedinicama Aziz i Radvan, saopštili su iz IDF-a.

Takođe je bio ataše Hezbolaha u Jemenu gde je učestvovao u vazdušnim snagama Huta, naveli su iz izraelske vojske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter