Izvor: 24 sedam
26.09.2024 u 20:56
0

STIŽE ZAHLAĐENJE I SNEG U EVROPU: Očekuju se snežni nanosi preko 20 cm

Ciklon, u čijem prednjem delu se nalazi topliji vazduh, zadržaće letnje uslove u Srbiji do kraja sedmice

Dok Srbija uživa u toplom letnjem vremenu s temperaturama koje do subote dostižu i do 33°C, zapadna i centralna Evropa suočavaju se s ozbiljnim vremenskim neprilikama. Jak ciklon, praćen obilnim padavinama, zahvatio je ove regione, donoseći drastično zahlađenje i prave jesenje temperature.

Ciklon, u čijem prednjem delu se nalazi topliji vazduh, zadržaće letnje uslove u Srbiji do kraja sedmice. Međutim, u Alpima se očekuju intenzivne padavine, a za naredna dva dana najavljeni su obilni pljuskovi s grmljavinom. Sever Italije i severni deo Jadrana suočiće se s ekstremnim vremenskim uslovima, gde se prognozira od 100 do 200 litara kiše po kvadratnom metru, što bi moglo izazvati poplave i bujične tokove.

Padavine neće zaobići ni Alpe, gde će zahlađenje doneti obilne snežne padavine. Očekuje se od 20 do 30 centimetara snega u višim predelima, dok će snežna granica pasti na 1000 metara nadmorske visine. Najobilniji sneg zahvatiće švajcarske Alpe, zapadnu i južnu Austriju, kao i pogranične oblasti s Italijom. Tokom vikenda sneg bi mogao padati i u Julijskim Alpima u Sloveniji.

Hladni front iz Evrope stići će do severa Srbije u subotu uveče, donoseći drastičan pad temperatura – čak i do 15 stepeni niže u odnosu na trenutne vrednosti. Očekuju se kiša, jak severozapadni vetar i pravo jesenje vreme već u drugoj polovini vikenda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter