Izvor: Kurir
30.09.2024 u 19:45
0

VIŠE OD GODINU DANA SAM ZNAO DA JE BOLESNA: Boris Džonson izneo šok tvrdnje!

Džonson je u svojim memoarima, koji će se uskoro naći u knjižarama, detaljno opisao poslednji susret sa kraljicom, a posebno je privuklo pažnju to što je otkrio nove detalje o uzroku njene smrti

Britanska kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra 2022. u dvorcu Balmoral u Škotskoj u 96 godini. Dve godine nakon smrti majke, kralj Čarls je prvi put progovorio o njenim poslednjim danima.

ŠOU SE NASTAVLJA: Nemam običaj da skačem po stolovima ali kada je krenula pesma “Lubenica”…

– Moja pokojna majka je posebno cenila vreme provedeno u Balmoralu, i upravo je tamo, na najomiljenijem mestu, izabrala da provede svoje poslednje dane – kazao je Čarls tokom nedavne posete Škotskoj.

Međutim, o poslednjim danima pokojne britanske kraljice progovorio je i bivši britanski premijer Boris Džonson. On je kraljicu u zamku Balmoral u Škotskoj posetio 6. septembra 2022, dva dana pred smrt, kad je završavao premijerski mandat, a zatim je kraljica dočekala Liz Tras kao novu premijerku.

Džonson je u svojim memoarima, koji će se uskoro naći u knjižarama, detaljno opisao poslednji susret sa kraljicom, a posebno je privuklo pažnju to što je otkrio nove detalje o uzroku njene smrti. Naime, iako je zvanično saopšteno da je kraljica umrla od starosti, Džonson tvrdi drugačije.

– Više od godinu dana sam znao sam da ima oblik raka kostiju. Njeni lekari su bili zabrinuti da bi u bilo kom trenutku njeno stanje moglo naglo da se pogorša. Tog dana bila je bleda i više pogurena nego inače, imala je tamne modrice na rukama i zglobovima, verovatno od injekcija – napisao je Džonson, piše ukranews.

 

Prema njegovim rečima, za kraljičinu bolest je znao više od godinu dana. Politiko piše da je ovo prvi presedan kada visoki britanski političar govori o mogućem uzroku smrti monarha zemlje. U zvaničnim izvorima, uzrok kraljičine smrti se i dalje navodi kao „smrt od starosti“.

Tokom poslednjeg susreta, Elizabeta II je Džonsonu izgledala „bleđa i pognutija, sa tamnim modricama na rukama i zglobovima, verovatno od kapi ili injekcija“. Uprkos tome, bila je nasmejana, „neometana“ i „ispunjavala svoju poslednju dužnost“.

Kako je ranije prenela Ukrajinska novinska agencija, u umrlici Elizabete Druge, koju je objavio Nacionalni arhiv Škotske, stoji da je 96-godišnja kraljica umrla „od starosti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter