Izvor: 24 sedam
07.10.2024 u 09:32
0

VUČIĆ DANAS I SUTRA U NEMAČKOJ: Sastaće se sa Šolcom

Predsednik će takođe učestvovati na Hamburđkoj konferenciji o održivosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Saveznoj Republici Nemačkoj, gde će učestvovati na Hamburškoj konferenciji o održivosti i sastati se sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Hamburška konferencija o održivosti, na kojoj će se razgovarati o daljoj implementaciji zajedničkih procesa za postizanje ciljeva održivog razvoja UN biće održana u nemačkom gradu Hamburgu.

Hamburšku konferenciji o održivosti, koja će biti održana prvi put, otvoriće kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc.

Tom prilikom okupiće se šefovi država iz celog sveta, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija, a među učesnicima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić će u utorak, tokom drugog dana konferencije, učestvovati na panelu „Pregovori o novoj alijansi – odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama“.

Tokom boravka u Hamburgu predsednik Vučić sastaće se sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, kao i sa drugim zvaničnicima.

Hamburška konferencija o održivosti, u vreme rastućih geopolitičkih kriza, promoviše multilateralnu razmenu, podstiče otvoreni dijalog i ima za cilj jačanje uloge i poverenja u međunarodna partnerstva.

Tokom dva dana konferencije, planirane su brojne diskusije, koje se fokusiraju na dizajn političkih okvira za zajedničko delovanje i zajedničko stvaranje iskoraka za postizanje Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Hamburška konferencija o održivosti posebno ima za cilj jačanje uloge i odgovornosti privatnog sektora u novim savezima za održivost.

Inače, Ciljeve održivog razvoja, usvojile su Ujedinjene nacije 2015. godine kao univerzalni poziv na akciju za okončanje siromaštva, zaštitu planete i obezbeđivanje da do 2030. godine svi ljudi uživaju u miru i prosperitetu.

Hamburška konferencija o održivosti je nastala kao inicijativa nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Fondacije Mikel Oto i grada Hamburga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter