Izvor: 24 sedam
08.10.2024 u 08:07
0

DIDI SE TRENUTNO NALAZI U ZATVORU U BRUKLINU: Evo kakav tretman ima

Postoje pravila koje mora da poštuje

Šon Didi Kombs se trenutno nalazi u zatvoru u Bruklinu, nakon što je ranije prošlog meseca optužen za seksualnu trgovinu, reketiranje i prevoz radi bavljenja prostitucijom.

Kombsu je sudija odbio kauciju i izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački – uhapšen je 16. septembra i sada čeka suđenje. Američki hip-hop mogul poznat je po svom raskošnom načinu života, ali ono što mnoge zanima je kakav je život jedne od najvećih svetskih zvezda u zatvoru.

Bivša zvezda Timoti Smit, koji je prethodno služio kaznu u američkom saveznom zatvoru, kaže da su Didijevi trenutni zatvorski uslovi sumorni. Smit je rekao da uprkos Didijevom bogatstvu i statusu, zatvorski život ne nudi „poseban tretman“.

– Njegov novac i bogatstvo mu neće doneti nikakve koristi – rekao je on za Daili Mail Australia, oslanjajući se na sopstveno iskustvo sa zatvorenicima visokog društvenog statusa.

– U federalnom sistemu, to je toliko ograničeno da ne dobijate dodatne privilegije jer ste bogati. Dozvoljeno vam je nekoliko osnovnih stvari poput trenerke i patika od komesara, ali to je sve. Oni vrše racije i ako pokušate da nagomilate zalihe, oni uzimaju sve.

Smit je pružio jasnu sliku života u ustanovi, objašnjavajući da čuvari često koriste izolaciju kao sredstvo za razbijanje zatvorenika.

– On je u jedinici za upravljanje, tako da ne, nema pristup drugim zatvorenicima – rekao je.

– Ljudi misle da postoje TV i radio, ali tamo gde je on nema ničega, čak ni radija. Dobijate Bibliju i jednu knjigu nedeljno. To je sve – rekao je.

Smit je dodao da će zvezda takođe imati veoma ograničen pristup komunikaciji sa spoljnim svetom.

– Na telefonu imate samo 300 minuta mesečno – rekao je.

– Dakle, ako ste na telefonu 30 minuta dnevno, nakon 10 dana, nećete više dobiti telefon narednih 20 dana. Ponekad vam ponestane minuta u prvoj nedelji, a onda ostanete da pričate sami sa sobom – dodaje on.

Smit je dodao da Didi neće imati priliku da pregovara o posebnom tretmanu dok je u zatvoru.

– Ne postoji jedna ćelija, jedan televizor. U toj grupi će biti stotinu ljudi, a generalno postoji samo nekoliko televizora, razdvojenih po rasama – objasnio je on.

Diddijev slučaj je visokoprofilan i ako bude osuđen mogao bi se suočiti sa dugom kaznom.

– Kada su federalci podigli optužnicu protiv vas, oni su izneli svoj slučaj. Najbolji savet koji sam mogao da mu dam? Prihvatite gde ste. Nema pregovaranja o svom izlasku iz federalnih optužbi – objasnio je Smit.

– Ako mislite da ćete ih pobediti, oni će vas slomiti. Po mom iskustvu, trojica momaka otišli su na suđenje misleći da mogu da dobiju, a završili su sa kaznama daleko gorim nego što bi dobili da su prihvatili sporazum o priznanju krivice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter