Izvor: Kurir
18.10.2024 u 09:04
0

RASPISANA POTERNICA ZA KANAĐANINOM: Bivši olimpijac organizovao velike transporte kokaina

Nude bogatu nagradu za informaciju koja bi dovela do hapšenja...

Američki Federalni istražni biro (FBI) raspisao je poternicu za nekadašnjim učesnikom Zimskih olimpijskih igara i reprezentativcem Kanade – Rajanom Džejmsom Vedingom.

ZVEZDA – BARSELONA VEČERAS U ARENI: Ovo je sve što treba da znate o spektaklu

Optužen je za organizovanje „kruga za dilovanje droge“ koji je transportovao velike količine kokaina na američkim kontinentima i učestvovao u ubistvima čak četiri osobe.

Američki Federalni istražni biro (FBI) raspisao je poternicu za njim i nudi 50.000 dolara nagrade za informaciju koja će dovesti do njegovog hapšenja i isporučivanja Sjedinjenim Državama.

Veding je Kanađanin, živi u Meksiku, ima 43 godine i smatra se beguncem. Predstavljao je Kanadu na Zimskim olimpijskim igrama 2002. godine u snoubordu. U Sjedinjenim Državama tereti se za „zločinački poduhvat, ubistvo, zaveru za distribuciju kokaina i za druge zločine“, navedeno je saopštenju američkih tužilaca.

Navedeno je da je nekadašnji olimpijac sa svojom grupom organizovao velike transporte kokaina od Kolumbije, preko Meksika i Kalifornije, pa do Kanade i do drugih gradova u Sjedinjenim Državama. Koristili su u tu svrhu kamione koji su vozili dugačke linije. Veding se tereti da je jedna od 16 osoba koje su u Kanadu unosile 60 tona kokaina godišnje.

„Odabrao je da bude veliki trgovac drogom i da bude ubica“, rekao je Martin Estrada, američki tužilac u Kaliforniji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter