Izvor: ZENA.BLIC
18.10.2024 u 09:40
0

ČUVENI DOKTOR TVRDI DA SE RAK MOŽE SPREČITI UZ PRIDRŽAVANJE OVIH 7 PRAVILA: „Kancer je rezultat NAČINA ŽIVOTA, a ne genetike“

Doktor Tomas Sejfrid je profesor biologije, biohemije i genetike i više od 30 godina posvetio je istraživanju porekla i prevencije raka. Njegova poruka je da je rak moguće sprečiti, a navodi i da je ova opaka bolest uzrokovana načinom žitovta, a ne genetikom

Rak se često smatra genetskom bolešću, ali dr Sejfrid tvrdi suprotno, bazirajući zaljučke na obimnim dokazima koji ukazuju da je rak metabolički poremećaj. Ovo otkriće otvara vrata novim metodama prevencije i lečenja raka, koje se fokusiraju na promene u ishrani i životnom stilu.

Cenjeni naučnik iznosi primer Pabla Kelija, pacijenta sa teškim oblikom raka mozga, koji je odbio standardno lečenje i usvojio metabolički pristup, uključujući ishranu sa malo ugljenih hidrata. Nakon tri godine, tumor se smanjio i postojala je mogućnost operacije, nakon koje se Keli uspešno oporavio.

Dr Tomas Sejfrid o tome često gvoori u medijima, a podelio je i sedam najvažnijih pravila za prevenciju raka:

 

 

1. Održavajte stabilnog nivoa šećera u krvi

Visok nivo glukoze i insulina može hraniti ćelije raka. Sejfrid naglašava važnost održavanja stabilnog nivoa šećera u krvi izbegavanjem šećera, rafinisanih ugljenih hidrata, mesnih prerađevina i hrane generalno bogate šećerom, koja može dovesti do hroničnih upala i povećati rizik od razvoja raka.

2. Ketogena dijeta

Dr Sejfrid se zalaže za keto dijetu, koja podrazumeva ishranu sa veoma malo ugljenih hidrata i visokim sadržajem masti. Ovakvom dijetom telo umesto korišćenja glukoze kao primarnog izvora energije prelazi na sagorevanje masti i ketona. Pošto se ćelije raka prvenstveno oslanjaju na glukozu za deobu, ograničavanje glukoze izgladnjuje ćelije raka i poboljšava zdravlje.

Namirnice koje biste konzumirali na ovoj dijeti su orasi, maslinovo ulje, avokado, povrće sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, nemasni proteini (npr. riba).

 

Međutim, važno je konsultovati se sa lekarom pre bilo kakvih promena u ishrani.

3. Prevencija upala

Hronična upala je u uskoj vezi sa rakom. Dr Sejfrid savetuje usvajanje antiinflamatornog načina života, koji uključuje izbegavanje prerađene hrane i šećera, zatim konzumiranje hrane koje sprečava upale, kao što je kurkuma, masna riba, zeleni čaj, itd. Savetuje i smanjenje stresa kroz meditaciju i duboko disanje.

4. Post

Doktor Sejfrid je veliki zagovornik i posta. Post smanjuje glukozu u krvi i povećava proizvodnju ketona, koje ćelije raka ne mogu efikasno da koriste. Ovo pomaže u inhibiciji njihovog rasta. Savetuje i povremenu autofagiju – proces čišćenja oštećenih ćelija u telu.

 

5. Smanjite stres

Hronični stres oštećuje mitohondrije i povećava upale u telu, pa profesor doktor upozorava da treba veći prioritet davati odmoru.

6. Redovno vežbanje

Dr Sejfrid naglašava da je redovno vežbanje od vitalnog značaja za prevenciju raka jer pobiljšava funkcije mitohondrija, snižava šećer u krvi i smanjuje upale.

7. Redovan i kvalitetan san

„Tokom spavanja naše telo se oporavlja i leči. Posebno naše mitohondrije. Što bolje i više spavamo,naše telo će biti zdravije i aktvnije, odnosno funkcionalnije u odbrani od ćelija raka“, naveo je doktor.

Dr Sejfrid je za „Miror“ naveo i da su slučajevi raka bili retki kod afričkih plemena koja su živela tradicionalno, ali su porasli sa modernim načinom života. Ovo, takođe, ukazuje na značaj životnog stila u prevenciji raka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter