Izvor: 24 sedam
23.10.2024 u 12:43
0

AMERIČKI TENKOVI UŠLI U RUSIJU: Snimljeni u akciji, pređene su sve crvene linije! (VIDEO)

Kijevske trupe su u ponedeljak ponovo krenule u ofanzivu

Ukrajinski mediji su izvestili da su američki tenkovi „M1A1 Abrams“ i borbena vozila „bredli“ ušli u Rusiju i trenutno učestvuju u borbama u Kurskoj oblasti.

Prema navodima Kijev posta, ukrajinska 47. mehanizovana pešadijska brigada koristila je američka oklopna vozila tokom vikenda za izvođenje kontranapada na severoistočnom delu fronta.

Rusija je odgovorila kontranapadom nakon što su ukrajinske snage prešle na njenu teritoriju, uspevši da ih potisne u nekim delovima fronta. Navodi se da ukrajinske snage i dalje drže oko 800 kvadratnih kilometara ruske teritorije, dok se intenzivne borbe vode duž puteva prema ruskom gradu Sudža.

Rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su kijevske trupe u ponedeljak ponovo krenule u ofanzivu, potiskujući ruske snage nazad ka selima udaljenim 18 kilometara severozapadno od Sudže. Ruska vojska je, međutim, uspela da odbije ove napade.

Prema izveštajima, ukrajinske trupe pretrpele su velike gubitke, uključujući gubitak 50 vojnika, jednog borbenog vozila pešadije i jednog tenka.

Ipak, snimci drona koje je 47. brigada objavila 21. oktobra prikazuju drugačiju sliku, gde se vide tenk „Abrams“ i dva vozila „Bredli“ u akciji unutar jednog sela, gađajući ruske položaje.

Kijev post je utvrdio da se borbe odvijaju u selu Novoivanovka u Kurskoj oblasti. Prema izveštajima u utorak, to selo je na ničijoj zemlji i nijedna strana ga ne kontroliše. Kremlj je ranije izvestio da je selo oslobođeno, ali ukrajinski izvori dovode to u pitanje.

Na kraju, RBK-Ukrajina prenosi da je Kremlj postavio rok do 1. februara 2025. godine za povlačenje ukrajinskih snaga, uz angažovanje oko 40.000 ruskih vojnika sa teškim naoružanjem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter