Izvor: NOVOSTI
26.10.2024 u 16:00
0

ZAPOSLENI U ŠKOLI KOJU JE DEČAK UBICA IZ BOSANSKE KRUPE POHAĐAO U ŠOKU: Danas sahrana ubijenom policajcu

"Bio je mirno, povučeno i tiho dete"!

Maloletnik (14) iz Bosanske Krupe, koji je ubio policajca Ozrena Marana u Policijskoj stanici u ovom gradu i teško ranio drugog, bio je miran i povučen, a čak je bio i predsednik odeljenske zajednice.

U BOSANSKOJ KRUPI DAN ŽALOSTI BIĆE NA DAN SAHRANE UBIJENOG POLICAJCA: Teroristički napad

To otkrivaju nastavnici u Prvoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi koju je pohađao, a nakon što je okončao osnovno obrazovanje, upisao je srednju školu u Bihaću.

U prilog svemu ide da je osnovnu školu završio s primerenim vladanjem.

– Bio je izuzetno mirno, povučeno i tiho dete, za koje se, praktično, nije ni znalo. Imao je, istina, prosečne ocene, ali nikada nije bilo s njim problema – kaže Amir Velić, direktor pomenute osnovne škole u Bosanskoj Krupi.

Građani Bosanske Krupe ga takođe poznaju kao takvog, te kažu kako se njegov otac nalazi na privremenom radu u inostranstvu, a majka mu je na kućnom lečenju nakon što je nedavno donirala vlastiti bubreg kako bi pomogla svom bratu.

Isto tvrdi i Adnan Suljanović, direktor Elektrotehničke škole u Bihaću, koju je maloletnik kasnije upisao i pohađao, navodeći kako on niti u jednom trenutku nije pokazao niti naznaku nekog devijantnog ponašanja.

– Ni na koji način nije skretao pažnju na sebe, bar takve su informacije koje sam dobio od mojih radnika koji su radili snjim – kaže Suljanović.

Privedeno osam osoba

Tokom protekle noći na području Bihaća i Bosanske Krupe službenici MUP USK priveli su osam  osoba koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim delom.

Akcija je počela u ranim večernjim satima, trajala do kasno u noć, a pretresana je pokretna i nepokretna imovina osumnjičenih.

Pronađena je manja količina oružja, novac, prenosni računari, mobilni, prenosni hard diskovi, USB-ovi, i veća količina materijala na arapskom jeziku.

Cilj pretresa je bila otkrivanje i povezanost privedenih lica sa krivičnim delom terorizam. U akciji su učestvovali pripadnici Jedinice za specijalističku podršku, kao i Sektora krim policije MUP USK, ali i službenici državne agencije SIPA.

Jednu osobu, K. H., službenici policijskih agencija priveli su u Bihaću, dok su sedmorica (Š.H., M.H., D.M., B.M., M.Dž., K.H. i N.R.) privedeni u Bosanskoj Krupi.

Danas sahrana ubijenom policajcu

U Bosanskom Novom danas će biti sahranjen policajac Ozren Maran, koji je tragično stradao u Bosanskoj Krupi prilikom napada na policijsku stanicu u tom gradu.

Ubijen je kada je petnaestogodišnjak upao u stanicu i nožem ga usmrtio, a teško ranio njegovog kolegu, Avdu Hasanovića.

Ranjeni policajac Hasanović je operisan u Kantonalnoj bolnici „Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, gde se trenutno oporavlja i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter