BURGER OD LOSOSA: Sprema se za samo 20 minuta!
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru
Konservirani losos je pravi heroj u kuhinji. Možete brzo napraviti nešto ukusno, a posebno je koristan ako se plašite da kuvate ribu. U ovom slučaju, čuvanje nekoliko konzervi u špajzu znači da možete napraviti ukusne i brze pljeskavice od lososa kad god poželite.
PEČENI UŠTIPCI OD JABUKA: Preskočite prženje i uključite rernu
Mešavina je začinjena suvim bosiljkom, što je savršen dodatak kupljenom pesto sosu koji se namaže na brioche lepinje. Sve što je potrebno je da pomešate, oblikujete i propržite pljeskavice nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju hrskavu koricu. Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru.
Sastojci
- 3 (po 170 g) konzervi lososa, oceđenih
- 1/2 šolje prezli
- 1 veliko jaje
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1 1/2 kašičica suvog bosiljka
- 1/2 kašičice krupne soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 6 kašika majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike pesto sosa
- 4 lepinje, tostirane
- 1 srednjeg paradajza, isečenog na 4 koluta
- 1 šolja rukole
Priprema:
Prođite viljuškom po lososu dok ne dobijete male komadiće u srednjoj posudi. Dodajte prezlu, jaje, limunov sok, bosiljak, so, biber i 2 kašike majoneza. Oblikujte mešavinu lososa u 4 pljeskavice (prečnika 7,5 cm).
Zagrejte ulje na velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte pljeskavice i pržite dok ne postanu zlatno smeđe, oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite ih na tanjir obložen papirom za kuvanje.
U međuvremenu, pomešajte pesto i preostalih 1/4 šolje majoneza u srednjoj posudi.
Namažite pesto mešavinu na gornje i donje delove lepinja. Stavite pljeskavicu od lososa na svaku donju lepinju, zatim dodajte kolut paradajza, rukolu i gornju lepinju.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJBOLJI DEZERT ZA VASKRS: Kolač sa cimetom mekan kao duša

VASKRŠNJI RUČAK KOJI SVI VOLE: Rolovano belo meso

KAO OSMIŠLJENA ZA VASKRS: Bela čorba, jelo koje greje dušu
