Izvor: Tanjug
12.05.2022 u 14:16
0

HRVATI NEZADOVOLJNI Na sednici Saveta bezbednosti UN Džaferović je udario u ključne elemente Dejtona!

Hrvatski narodni sabor (HNS), kao krovna organizacija koja okuplja sve političke stranke i legitimne predstavnike Hrvata u BiH, oštro je kritikovala Izveštaj visokog predstavnika Kristijana Šmita u Savetu bezbednosti UN o stanju u BiH i obraćanje bošnjačkog člana Predsedništva Šefika Džaferovića.

Za izveštaj Kancelarije visokog predstavnika naveli su da je izmanipulisan i diskutabilan, a za obrađanje Džaferovića „primer radikalnog unitarističkog narativa koji obmanama i političkim floskulama produbljuje međunacionalne podele i izaziva nestabilnost”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iz HNS-a navode da zloupotreba institucije Predsedništva BiH na ovakav način dodatno jača svest među Hrvatima koliko je Dejtonski mirovni sporazum dragocen jer predviđa legitimno političko predstavljanje kao izraza volje konstitutivnih naroda.

“Gospodin Džaferović je svojim stranačkim, a ne državničkim obraćanjem, još jednom udario u ključne elemente Dejtonskog mirovnog sporazuma. Navođenje Republike Hrvatske de facto kao neprijatelja BiH, primer je narušavanja regionalnih odnosa prema državi koja je spasila i oslobodila Bosnu i Hercegovinu, deblokirala Sarajevo i sprečila srebreničku tragediju u Bihaću“, navodi se u saopštenju.

Dodaje da Hrvatska, kao potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma, ne može biti etiketirana u takvom svojstvu niti za takvo što postoji racionalno uporište.

HAOS NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA! Napadnuta je Srbija i Republika Srpska, izgovorene su TEŠKE REČI

“ Ne želimo naročito ni da podsećamo o broju humanitarnih i vojnih konvoja pomoći, kao i pružanju smeštaja i pomoći preko stotinu hiljada bošnjačkih izbeglica“, stoji u saopštenju.

IZ HNS ukazuju da je i Izveštaj Kancelarije visokog predstavnika izmanipulisan i diskutabilan.

„Apsolutno aboliranje bošnjačkih stranaka u spomenutom Izvešću vezano za najdublju političku krizu nakon Dejtona, koje svojim radikalnim unitarizmom nedvosmisleno razaraju multinacionalni karakter BiH, nije smelo biti izostavljeno“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da institucija OHR-a treba da bude deo rešenja u BiH u prelaznom procesu transformacije i sticanja potpune suverenosti, preneli su sarajevski mediji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter