
Foto: FREEPIK.COM/KamranAydinov
POHOVANI KARFIOL: Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno
Potrebno je:
- 1 glavica karfiola
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- pola kašičice belog luka u prahu
- ulje
PROČITAJTE: LEK MAJKE PRIRODE: Jedan od njenih značajnih sastojaka je kvercetin koji pomaže u ublažavanju simptoma alergija
Priprema:
Karfiol operite i podelite na cvetiće. Vodu prokuvajte sa malo soli, u velikoj šerpi, pa dodajte karfiol i kuvajte 4 minuta, dok ne omekša. Onda ih procedite i ostavite da se ohlade. Umutite jaja, a u zasebnoj posudi pomešajte brašno sa solju, biberom i belim lukom u prahu. U trećoj posudi, pomešajte prezle i parmezan. Zatim, karfiol valjajte u brašno pa u jaja, pa u prezle. Na srednjoj vatri, zagrejte ulje u tiganju. Pržite pohovani karfiol oko 4 minuta, sa svake strane. Zatim ih izvadite na papirne ubruse, da upiju višak ulja. Služite toplo. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

OČISTITE CREVA: Recept koji poboljšava probavu

ČUVAJTE TRADICIJU: Pet stvari koje mogu da unište ukus vaše supe

VIŠE ŠTETE NEGO POMOĆI: Koliko je zdravo jesti crni luk?

PRAVI TRADICIONALNI SPECIJALITET: Recept za pilav sa piletinom

RECEPT DANA: Čokoladni tart
