Izvor: HappyBSC
12.07.2022 u 07:23
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Čeka nas teška zima, ali mi možemo bolje proći od rugih u toj krizi! Najvažniji zadatak je da obezbedimo dovoljno hrane i dovoljno energenata za naše ljude

Goran Vesić bio je gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“ na HAPPY TV.

Tom prilikom on je govorio o vladi, glavnim ciljevima i zadacima, kao i o tome kako će rusko-ukrajinska kriza uticati na Srbiju i njene građane.

Goran Vesić je u jutrarnjem programu istakao da je kompletan izborni proces završen, a da sada teče rok za konstituisanje Skupštine i da je taj rok mesec dana. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Čeka nas teška zima, koja će biti najteža u Evropi još od Drugog svetskog rata. Za nas je najvažniji zadatak je da obezbedimo dovoljno hrane i dovoljno energenata za naše ljude. Zakupom kapacitetnih skladišta za gas u Mađarskoj, mi smo blizu da obezbedimo dovoljno energenata, a hranu smo već obezbedili. Kada kažem hranu, mislim na osnovne životne namirnice…Mi možemo bolje proći u toj krizi od drugih, jer mi imamo dovoljno i hrane, a imaćemo i dovoljno energenata. Ali, mi nismo izolovano ostrvo, mi smo deo Evrope. Ako  postoje ekonomski problemi u Nemačkoj, oni će se preliti i u Srbiju. Sve je to povezano i zato moramo biti spremni za izazove koji nas čekaju – rekao je Vesić.

Vesić ističe da je sledeći izazov očuvati političku i ekonomsku stabilnost.

Politička i ekonomska stabilnost je uslov za dolazak novih stranih investicija. Mi smo u 2021. godini, kao država,  privukli 4 milijarde evra stranih investicija. Mi smo u prvih šest meseci ove godine privukli milijardu i 417 miliona evra direktnih stranih investicija. Oni koji ulažu, ne ulažu u zemlje koji nisu politički i ekonomski stabilne – dodao je Goran Vesić.

– Važno je da obezbedimo priliv stranih investicija, otvaranje novih radnih mesta, da se obezbedi zaštita životnog standarda građana i građanki Srbije. Drugo, bitno je da u ovoj rusko-ukrajinskoj krizi  izbegnemo da naša zemlja, na bilo koji način, bude uvedena u taj rat koji nije naš, da sačuvamo živote i da sačuvamo mir u našoj zemlji. To su najosnovniji i najvažniji zadaci te vlade. Naravno, imaće i drugih zadataka poput izgradnje infrastrukture itd. – dodao je Vesić.

– Moramo da se pripremimo za teške dane koji dolaze, ali zahvaljujući tome što je Aleksandar Vučić na vreme video šta se dešava u svetu, pa smo spremniji od drugih, ali opet, mi nismo izolovano ostrvo. Sasvim sigurno je da ono što se dešava u Evropi će uticati i na nas i za to moramo biti spremni – zaključio je Vesić.

On je takođe istakao da novu vladu čekaju ozbiljni zadaci, da sprovede do kraja politiku i da zaštiti građane u ovoj teškoj situaciji, kao i to da je čekaju izazovi sa Kosova i Metohije. 

– Čuli ste da je Kurti najavio za oktobar da će proterati Srbe, jer je to njihova konstantna politika. I ko god je na vlasti tamo, koliko god da se svađaju tamo, imaju istu politiku, a to je proterati Srbe sa Kosova i Metohije. Mi moramo adekvatno odgovoriti na te pretnje i to su sve izazovi koji čekaju novu vladu. Zato je bitno da ta vlada bude sastavljena od odgovornih ljudi, posvećenih ljudi, koji neće bežati od posla i ljudi koji će biti ispremni da donose teške odluke – dodao je Vesić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter