Izvor: HappyBSC
12.07.2022 u 09:21
0

NENAD ČANAK U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Prvi put u istoriji imamo primer nuklearnog terorizma! U pitanju je licemerstvo Zapada, gde su jeftin gas i nafta važniji od principa“

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“ bio je Nenad Čanak koji je govorio o raznim društvenim i političkim temama.

Čanak je u jutarnjem programu istakao da ako želite da se bavite politikom, morate da znate šta želite da radite. Dodaje da se trajanje se zasniva na čvrstini stavova, a ne na broju glasova. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Sve što se pakovalo proteklih decenija, sada se odjenom raspakuje ratom u Ukrajini i odjednom se pokazuje da proteklih 30 godina pitanja nuklearnog razoružanja i pitanja završetka  Hladnog rata su nosili u sebi neprincipijelnosti preko kojih se zbog dnevne politike prelazilo. Najednom je „došlo sve na naplatu“ i ne mogu da se zatvaraju oči prema svemu što su bivše hladnoratovske strane radile, prema tome da je Rusija posle pada Berlinskog zida napadala susede, oduzimala im po komade teritorije, radila na rušenju vlada u okruženju. Takođe, da su Zapadne zemlje, kao SAD, isto vršile napade na određene zemlje, rušile sisteme itd. Međutim, ono što je sada problem je to što prvi put u istoriji imamo primer nuklearnog terorizma. Ovog trenutka Putin drži celu planetu kao taoce na sovjetskom nuklearnom naoružanju – rekao je Čanak.

Ističe da se protiv takvih stvari može boriti samo principijelnošću, koja je kako kaže Čanak, sve ređa roba na političkom tržištu planete.

Dodaje da nije samo Zapad hteo da oslabi Rusiju, već da su u pitanju i druge zemlje, pre svega, jer je Rusija ogromna zemlja. 

Ističe da je u pitanju licemerstvo Zapada, gde su jeftin gas i nafta važniji od principa. 

O svom boravku u Ukrajini Čanak kaže da je video užas. Kako kaže u Kijevu je policijski čas zbog korone, život je potpuno normalan, dok samo 15km dalje u Buči su srušene kuće koje su ruke trupe rušile.

– Na Ukrajini se brane evropski principi nepovredivosti granica. Ako se to ne odbrani u Ukrajini, doći ćete u situaciju da vam se sve to događa ovde – dodao je Čanak.

Dodaje da se u Ukrajini dešava genocid, kao i da je Rusija izvršila agresiju na ukrajinsku teritoriju. 

Navodi i da je Putin nuklearna pretnja po mir čovečanstva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter