Izvor:
12.05.2024 u 18:57
4

PRVE DAME U ŠETNJI KALEMEGDANOM: Supruga ukrajinskog predsednika u Beogradu, posetila Kalemegdan i biblioteku, potpisan niz SPORAZUMA sa MIP-om

Supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska boravi u bilateralnoj poseti Beogradu, koju je započela obilaskom Biblioteke grada Beograda u društvu supruge predsednika Srbije Tamare Vučić.

Zelenska je u Biblioteci grada Beograda posetila arheološko nalazište sa izložbom „Rimsku dvoranu“, kao i „Ukrajinsku policu“, kutak biblioteke sa ukrajinskim knjigama koji je osnovan pod njenim patronatom.

Imala je priliku da vidi i Beogradsko četvorojevanđelje iz 16. veka, prvu knjigu štampanu u Beogradu.

Biblioteka grada Beograda je suprugama predsednika Srbije i Ukrajine uručila članske karte i poklonila monografije izdate povodom 90 godina rada ove institucije.

Tamara Vučić i Olena Zelenska su obišle Kalemegdanski park i Beogradsku tvrđavu.

Tokom obilaska supruga predsednika Ukrajine je čula nešto više o istoriji Beograda, o beogradskom Pobedniku, Spomeniku zahvalnosti Francuskoj i drugim simbolima srpske prestonice.

Zelenska je imala priliku da posluša audio vodič o tvrđavi, koji je od aprila dostupan i na ukrajinskom jeziku.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

U prisustvu suprugа predsednika Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu „Taras Ševčenko“.

Sporazum su potpisali rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i prorektor za naučni i pedagoški rad Narodnog Univerziteta „Taras Ševčenko“ Ksenija Smirnova.

Obilasku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba i ambasador Ukrajine u Beogradu Volodimir Tolkač.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “PRVE DAME U ŠETNJI KALEMEGDANOM: Supruga ukrajinskog predsednika u Beogradu, posetila Kalemegdan i biblioteku, potpisan niz SPORAZUMA sa MIP-om”

  1. Ko je na izborima birao Vučićevu ženu,sina…. Šta je bre ovo?Fikus Đurić i prva dama ,čija je ovo džamahirija,kuvaju žabu.Nije ovo kraljevina ,bre! Kolebanja i …….. baš su nam sad potrebne ovakve gluposti!

    0
    2
    Odgovori
  2. Što je nije vodila kući?Neće da moje pare troše osobe koje su samo obični građani, bez državnih funkcija,ili možda grešim ,NEPOtiZAM,šta beše to,,,,,,,kakva bre prva dama,zvanična poseta moje šurnjaje i žene od strine nog teče. Bacate pare a dugove zadate u nebesa,,,uffff!

    0
    1
    Odgovori
  3. A stvarno odkud gospodja ovde u Beogradu , mi smo gostoljubiv narod , to se zna , svima želimo dobro , doduše Zelenski nam ništa nažao nije učinio , ali ipak ne razmišlja o svom onom ispravnom narodu sem ako u rat ne šalje samo okorele naciste iz Ukrajine one dokazane i te vata po ulicama Ukrajine , a uskoro će i NATO vojnike , sve će to Rusi da srede . Volela bih da Zelenski igra dvostruku igru ali nešto nisam sigurna .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter