Izvor: Alo
23.05.2024 u 16:13
0

NOVAK POKUPIO TALON! Đoković se mučio, pa deklasirao Holanđanina i ušao u polufinale Ženeve

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igra protiv Holanđanina Talona Grikspora u četvrtfinalu ATP turnira u Ženevi.

Novak je u četvrtfinalu pobedio Holanđanina Talona Grikspora sa 7:5, 6:1  Bio je ovo njihov četvrti međusobni meč i četvrta pobeda srpskog tenisera.

Grikspor je ranije danas pobedio Denisa Šapovalova posle preokreta. Morao je da igra skoro dva cela meča, jer mu je duel sa Kanađaninom prekinut u sredu zbog kiše. Ipak, uprkos tome odigrao je dosta dobro u prvom setu.

Đoković ponovo nije bio na nivou veći deo meča, mučio se sa tajmingom, kretanjem.

Uvodni gemovi protekli su mirno, pošto su serveri bili prilično sigurni, da bi sredinom seta i jedan i drugi propustili po brejk loptu. Prava drama viđena je u finišu. Novak je spasao četiri set lopte, od toga tri vezane. Gotovo da mu ništa nije polazilo za rukom u tom gemu, ali je imao veliku pomoć servis i upravo tim udarcem spasao sve četiri set lopte.

U narednom gemu je on došao do brejk lopti, iskoristio tek petu nakon što je Talon smestio forhend u mrežu. Najbolji gem u setu Novak je odigrao za kraj, kada rivalu nije prepustio ni poen.

Drugi set protekao je u dominaciji svetskog broja jedan. Vrlo brzo je došao do dva brejka prednosti, odnosno vođstva od 4:0. On je malo dodao gas, dok se igra Grikspora potpuno raspala, pa je Novak lako došao do trijumfa.

Naredni rival biće mu Čeh Tomaš Mahač.

ĐOKOVIĆ – GRIKSPOR 7:5, 6:1

Drugi set:

6:1 – Kraj! Novak Đoković je u polufinalu!

5:1 – Nastavlja Novak krupnim koracima da gazi ka polufinalu!

4:1 – Evo konačno gema za Grikspora i to bez izgubljenog poena.

4:0 – Ne da Novak brejk! Imao je dve uzastopne brejk lopte Talon, ali je Đoković ponovo uspeo da se izvuče i sada je baš blizu pobede.

3:0 – Breeeejk! Potpuna se raspala igra Grikspora, Đoković dolazi do duplog brejka i krupnim koracima gazi ka polufinalu.

2:0 – Potvrđuje Đoković brejk i to sa nulom. Nije mogao da zamisli bolji početak meča.

1:0 – Breeeejk! Nastavlja Novak tamo gde je stao u finišu prvog seta. Imao je Grikspor 30:0, ali onda Novak osvaja najlepši poen u meču, dobija i naredna tri, te tako dolazi do brejka!

Prvi set: 

7:5 – Najbolji gem od početka meča je odigrao Novak, dobio ga sa nulom i došao do seta.

6:5 – Breeeeejk! Pa konačno Đoković dolazi do brejka. Sada je on imao tri uzastopne brejk lopte, nije ih iskoristio, baš kao ni četvrtu, ali je kod pete Holanđanin pogrešio, pa će sada Novak servirati za set!

5:5 – Au, kakva drama! Spasio je Novak četiri, od toga čak tri vezane set lopte. Bio je na ivici provalije, loše se kretao, ali je uspeo servisima da se izvuče, na sve četiri set lopte ubacio je neodbranjiv servis.

4:5 – Još jedan brz servis gem za holandskog tenisera. Novak će sada servirati za ostanak u setu.

4:4 – Daleko najduži gem na Novakov servis. Imao je Talon brejk loptu, usledila je najduža razmena od početka meča u kojoj Holanđanin bekhend smesta u mrežu, pa se Đoković izvukao iz jako neprijatne situacije.

3:4 – Ne popušta Grikspor, lako dolazi do gema. Još uvek nema brejka.

3:3 – Siguran gem za Đokovića u kom je rivalu prepustio tek jedan poen.

2:3 – Jako čudan gem. Imao je Novak brejk loptu do koje je došao najviše zahvaljujući gršekama Holanđanina koji je prvo smeč smestio u mrežu, zatim promašio i bekhend, ali je onda kod brejk lopte pogodio vrh mreže, što Đoković nije uspeo da vrati, pa tako Talon vodi 3:2.

2:2 – Prvi put igrač koji riternira da uzme poen, došao je Holanđanin do 30:30, ali je onda Novak odigao divan lob, zatim pronašao dobar servis i izjednačio.

1:2 – Baš kao i prethodna dva gema i ovaj je završen tako što server nije izgubio nijedan poen.

1:1 – Uzvraća Novak istom merom i dobija gem sa nulom.

0:1 – Siguran gem za Holanđanina, bez izgubljenog poena.

17.44 – Igrači su upravo izašli na teren.

17.30 – Mahač je upravo savladao Mikelsena, što znači da će Novak i Talon uskoro izaći na teren.

17.00 – Prestala je kiša, stekli su se uslovi za igru, pa su Mikelsen i Mahač nastavili svoj duel. Mahač je dobio prvi set 6:3, dok je u drugom 3:3.

16.22 – Kiša i dalje pada. U ovom trentku je jako teško predvideti kada će se nastaviti program, odnosno kada će Đoković započeti meč.

16.02 – Pomera se početak Novakovog meča, jer je zbog kiše prekinut duel Mikelsena i Mahača.

15.51 – Ovo će biti četvrti duel Novak i Grikspora, a prethodna tri Srbin je rešio u svoju korist.

15.48 – Holanđanin je najpre bio bolji od Kristofera Jubenksa, a onda i od Denisa Šapovalova. Protiv Kanađanina je juče izgubio prvi set, pa je došlo do prekida zbog kiše, da bi danas Talon uspeo da napravi preokret, pa će biti primoran da igra dva meča ovog četvrtka.

15.46 – Novak je bio slobodan na startu turnira, dok je u drugoj rundi savladao Janika Hanfmana u dva seta.

15.45 – Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen četvrtfinalnom duelu u kojem se sastaju Novak Đoković i Talon Grikspor. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Ženeve.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter