Izvor: bsc happy
22.04.2024 u 08:02
0

„DOBRO JUTRO SRBIJO“ EMISIJA UZ KOJU POČINJETE DAN OBAVEŠTENI: Praznici i apel roditeljima da pripaze na svoju maloletnu decu

Prvi maj je praznik koji se tradicionalno slavi među svim generacijama.

Ovog jutra u emisiji“ Dobro jutro Srbijo“, osvrćemo se na temu pijanstva među maloletnicima. Praznici koji slede tradiocionalno se proslavljaju među svim generacijama. Često maloletnici prepušteni sami sebi preteraju sa alkoholom i završe u Hitnoj pomoći. Zato smo ovog jutra odvojili vreme da podsetimo roditelje da povedu računa o svojoj deci.

 

Dr. Danijela Jeftić: Hvala što ste struci dali da kaže nešto sad kad je trenutak a ne posle kad je kasno. Preko 30godina rada i iskustva u Hitnoj pomoći i kao aktivan leklar na liniji 194 i kao neko ko ide na teren. Mogu da sagledam situaciju znam kako idu ti pozivi i šta se dešava, poćela bih sa molbom za sve da budu trezni i trezveni, da ne dozcole da ih tragična situacija otrezni i zaledi a mladi često nemaju osećaj  za meru. Imamo osvrt na maloletnička pijanstva i zloupotrebu psihoaktivnih supstanci. Život ne možete da resetujete, mladi nemaju svest o konačnosti i fatalnosti a svedoci smo da se dešavaju od blagih pijanstava do bukvalno kome, koje vozimo na VMA na detoksikaciju.

Posebno bih upozorila suvozače jer ako sednete pored nekog pod uticajem alkohola ili supstanci mogučnost povrede u nesreći je uvećana za oboje a vozač intuitivno prvo štiti sebe. Bili smo na pozivima fatalnih povreda i preteške invalidnosti zato dobro bi bilo da svako u svom dđepu ima novčanicu ostavljenu za taksi da može bezbedno da se vrati kući.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter