Izvor: Novosti
25.04.2024 u 17:04
0

DA LI ĆEMO MOĆI NA MIRU DA ODEMO NA URANAK: METEOROLOG otkiva kakvo nas vreme očekuje

Diplomirani meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je kakvo nas vreme očekuje u naredna dva meseca, kao i da li će ponovo tokom leta biti pljuskova i nepogoda.

– Posle dva i po meseca sušnog i toplog perioda, došlo je na red da se vratimo u mart. Tako da će u narednih mesec ili dva biti bez velikih vrućina sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina, što je karakteristično za našu klimu – rekao je meteorolog, gostujući na televiziji K1.

Dodao je da su grmljavine i nevreme normalna pojava za ovo doba godine.

– Grmljavina počinje krajem aprila, pa se zahuhtava u maju, a onda vrhunac dostiže u junu i julu, pa sve do kraja avgusta, s tim da će i temperatura shodno kalendaru da raste. Od subote idemo već u topliji period više od 20 stepeni, ali neće biti onih temperatura koje su bile početkom marta, kada su skoro letnje temperature bile – dodao je.

OTKRIVAMO KO JE OSMISLIO SLOGAN „SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA“: Počiva na NOVOM GROBLJU, bio veliki GENERAL, GEOGRAF, PATRIOTA…

Prema njegovim rečima, pored obične kiše, biće pljuskova sve više.

– Vrlo mala verovatnoća je da će biti dugotrajne, već se tokom leta očekuju kratki, žestoki pljuskovi koji traju po 10 ili 20 minuta. To se uglavnom dešava svakog leta, manje ili više. Ne može se unapred znati i prognozirati koliko će litara kiše pasti, jer su one uglavnom lokalnog karaktera. Zbog neravnomerne raspodele, prostorne, pa i vremenske, teško je reći gde će koliko kiše pasti.

– Od 27. aprila do 2. maja očekuje se sunčano i toplo vreme sa temperaturama do 23 stepena. Nazire se promena vremena od 2. do 10. maja. Biće blagi pad temperature u odnosu na Prvi i Drugi maj, ali to je za dva do tri stepena. Očekuje se češća pojava pljuskova i grmljavine, s tim što slabija pojava pljuskova se očekuje na severu Srbije, a idući prema zapadu nešto izraženija – zaključio je Todorović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter