Izvor: BSC HAPPY
14.11.2023 u 20:32
4

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Geopolitički rat zahvatio celu planetu – istorija će se završiti na Bliskom istoku!

Sukob Izraela i Palestine traje već 39 dana. Turska je podnela tužbu protiv premijera Izraela optužujući ga za genocid u Pojasu Gaze, a generalni sekretar UN Antonio Gutereš je apelovao u ime čovečanstva da se sukob zaustavi. Međutim, sa izraelske strane ne postoji interesovanje za to, kao ni interesovanje SAD.

– Oni su taj sukob inicirali ne razmišljajući o posledicama. Bilo ga je lako izazvati, jer tamo sukobi nisu ni prestajali. Hiljadama godina u nazad ta dva naroda ratuju. Katastrofa je da deca preživljajvaju to što preživljavaju. Nemoguće je posmatrati ove slike ravnodušno, dobijete potrebu da vrištite. U mesec dana pobiti 6.000 dece, a ko zna koliko još ljudi tamo ima zatrpanih i kolike su stvarne žrtve. Tih 10 hiljada Palestinaca čak više od dve trećine su žene i deca. Svestan deo čovečanstva treba da podigne svoj glas i pobuni se  – kaže Slobodan Dimitrijević iz Rusko srpskog bratstva.

Čak 25 od 35 bolnica u Pojasu Gaze je van funkcije, a i one koje su u funkciji rade u veoma teškim okolnostima. Civilne žrtva su ogromne. Ipak, Izrael kaže da neće praviti pauzu u borbama u Pojasu Gaze.

„AKTUELNOSTI“: Evo koji procenat IZRAELACA podržava ČIŠĆENJE GAZE – GENERAL OTKRIVA ŠOKANTNU BROJKU!

– Kad neko prikaže ovu decu kako pate nema čoveka koji može ostati ravnodušan! Ali kada znamo da je to neko s namerom snimio onda mi je lakše da razumem prijatelja kog sam nazvao u Izraelu i pitao šta se događa. Toliko je ogorčenje u Izraelu stvoreno zbog masakra koji se dogodio 7. oktobra da je stvorena kolektivna svest da nema toga što je zabranjeno protiv Hamasovaca, a palestinski narod koji strada isto zbog toga za njih više ne predstavlja ništa. Nema te vlasti koja bi mogla sada da postupa drugačije. Onaj ko je organizovao ovo, tačno je znao kakav će rezultat biti – navodi pukovnik Dragan Krsmanović.

Iako je u drugom planu od izbijanja sukoba na Bliskom istoku, sukob u Ukrajini još traje.

– Danas najviše dejstava u ratu nisu oružana dejstva. Zato možemo da kažemo da se sada događa jedan geopolitički rat i tektonska pregrupisavanja, zbog čega smatram da se događanja u Ukrajini, Jermeniji i Gazi ne mogu posmatrati odvojeno. Pre oko dva meseca imali smo situaciju da su Azerbejdžanci uzeli Nagorno Karabah u par dana. Jermenija je pala pod uticaj Zapada preko prozapadne vlade i izgubila Nagorno Karabah i tačno se moglo naslutiti da će novo žarište biti otvoreno. Naravno Bliski istok je centralna geopolitička tačka sveta, Jerusalim zovu „pupak sveta“ i tu se ključne stvari dešavaju. Istorija je tu počela tu će se završiti, ali niko ne zna kada. Sigurno je da prisustvujemo dramatičnom vremenu koje će da traje. Geopolitičko prekonponovanje sveta koje je sada na sceni je najveće u poslednja dva veka – kaže pukovnik Stevica Karapandžin.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Geopolitički rat zahvatio celu planetu – istorija će se završiti na Bliskom istoku!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter