Izvor: Kurir
18.09.2024 u 14:09
0

GLUMAC OSUĐEN NA 60 DANA ZATVORA: Sergeju Trifunoviću vraćen pasoš

Mora da plati sudske troškove u iznosu od 150 evra i odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravosnažna.

Sergej Trifunović dobio je šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo, navodi Slobodna Dalmacija.

NE MOŽEŠ DA JEDEŠ MRTVE ŽIVOTINJE PA DA ME POLJUBIŠ: Karleuša šokirala naciju izjavama

Kako je uhapšen i sproveden za Split, tako mu se računa 59 dana zatvora uslovno.

Mora da plati sudske troškove u iznosu od 150 evra i odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravosnažna.

Pasoš mu je vraćen, a za pomenuti medij je rekao da će ionako postati građanin Republike Hrvatske jer mu je supruga Isidora Riječanka.

Trifunović je na Opštinski prekršajni sud u Splitu stigao danas s kašnjenjem od 15 minuta jer je prvo otišao na drugi sud nedaleko od ovog na kojem je zakazano ročište.

S njim u pratnji stigla je supruga Isidora, a iz Zagreba je stigao i konzul Srbije, Stefan Ristić.

Njegova advokatica Ivanka Šamija čekala ga je na hodniku, ispred sudnice Željke Matkov.

Podsetimo, glumac je uhapšen na prelazu Bajakovo nakon što je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija. Trifunovića su uhapsili jer ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u septembru prošle godine, kad je vređao hrvatske policajce u Splitu, kako je tada saopšteno.

Reagovao predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u video poruci objavljenoj danas na zvaničnom Instagram nalogu zatražio hitno angažovanje državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu.

– Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu i spolja i iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana ni hapšena, niti maltretirana. Isti ti iznutra i spolja ćutali su kada je advokat Berić uhapšen u Hrvatskoj, 15 dana bio u pritvoru zbog pesme objavljene na Fejsbuk profilu – rekao je Vučić.

– Juče je priveden i uhapšen, i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana. Ali je i građanin Srbije, građanin naše zemlje je uhapšen da niko nije dobro razumeo zbog čega. Pre svega zahtevam od organa u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića, a apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi razvoju boljih odnosa, i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja iznosili o Srbiji.

– Molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno, i da Sergeja Trifunovića puste na slobodu – rekao je na kraju obraćanja predsednik Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter