Izvor: GLOSSY
23.08.2024 u 12:04
0

KO SU NASLEDNICI IMOVINE PRINCEZE DAJANE VREDNE 30 MILIONA DOLARA: Jedno ime u testamentu će vas posebno iznenaditi

Do skoro nepoznati podaci iz testamenta prerano preminule ledi Di nisu nešto što biste očekivali da vidite.

Poslednjeg dana avgusta 1997. godine svet je potresla vest o pogibiji planetarno voljene princeze Dajane od Velsa.

„Princeza naroda“ imala je samo 36 godina kada je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Upravo zbog njenih mladih godina mnoge je začudio podatak da je još za života ledi Di sastavila testament, koji je na snagu stupio mnogo ranije nego što se iko nadao.

Prnceza Dajana za sobom je ostavila dva u tom trenutku maloletna sina, prinčeve Vilijama i Harija.

PORODICA NIJE USLIŠILA POSLEDNJU ŽELJU ALENA DELONA: Zahtev slavnog glumca zgrozio svet, evo koga je tražio da ubiju

U testamentu za koji se veruje da je nastao neposredno nakon njenog razvoda od tada princa, danas kralja Čarlsa III vrednost Dajanine imovine procenjena je na 21,711,485 funti, što je više od 30 miliona dolara.

Ipak, nakon što su svedeni računi i oduzeta velika svota novca koju je povukao porez na nasledstvo, neto vrednost se smanjila na 17 miliona dolara.

Šta je Dajana ostavila princu Vilijamu, a šta Hariju?

Naravno da je princeza veći deo pozamašne imovine ostavila svojim sinovima, od kojih je svaki po navršenoj 30. godini života stekao pravo na raspolaganje pomenutim nasledstvom.

Izdašnu sumu u iznosu od 1,4 miliona dolara ledi Di ostavila je Fondaciji, kojom takođe upravljaju njena deca, a svaki od dvojice prinčeva dobio je jednako „parče“.

Fondaciji su pripale i sve luksuzne haljine i nakit koji je posedovala, pa se njene snahe Kejt Midlton i Megan Markl neretko posluže ikoničnim primercima iz arhivske kolekcije.

Ko su drugi naslednici u testamentu princeze Dajane?

U redu naslednika Dajanine imovine nalazilo se i 17 dece kojima je princeza lično bila kuma. Sve njene stvari od sentimentalne vrednosti poput fotografija, umetnina i posuđa pripale su upravo njima.

Podatak koji možda najviše zbunjuje jeste taj da je Dajana u svoj testament uvrstila i svog voljenog batlera Pola Barela, kom je ostavila 70,000 dolara.

Za poverenika i izvršioca svog testamenta izabrala je svoju majku ledi Frensis i jednu od sestara ledi Saru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter