Izvor: Kurir
26.07.2024 u 08:07
0

PEVAČI KOJI SU SE OPROBALI U GLUMAČKIM VODAMA!

Mnogi pevači u svojim dugogodišnjim uspešnim muzičkim karijerama imali su izlet i u glumačke vode. Na velikom platnu našli su se Lepa Brena, Silvana Armenulić, Toma Zdravković, Predrag Živković Tozovac, Zorica Brunclik, Seka Aleksić, Zlata Petrović, Vesna Zmijanac, Ana Nikolić, Lepa Lukić, Predrag Cune Gojković i drugi.

Najviše ostvarenja imala je nekadašnja vlasnica „Granda“. Prvi izlet u glumačke vode imala je u prvom delu filma „Tesna koža“ 1982. godine. Dve godine kasnije igrala je i u filmovima „Nema problema“ i „Kamiondžije ponovo voze„. Ali to nije sve. Ona se 1987. godine oduševila u ostvarenju „Hajde da se volimo“, u kom je bila glavna zvezda u čak u tri dela. Pre pet godina Brena je učestvovala i u filmu „Taksi bluz“ tako što je pozajmila glas majci lika kog igra Andrija Milošević.

NE MOŽEMO NI NAPRED NI NAZAD: Ceca zaglavljena u koloni uradila NEOČEKIVANO

Ipak, njena koleginica Silvana Armenulić je prva probila led i iz muzičkih nakratko uplovila i u glumačke vode. Ona se pojavila u filmu „Lov na jelene“ Fadila Hadžića, gde je tumačila lik pevačice Seke, ali i u filmovima „Koncert za komšije“ i „Milorade, kam bek„.

Legendarni Toma Zdravković ostao je upamćen po brutalnoj sceni u filmu „Balkan ekspres„, u kojoj prvo odbija da peva Nemcima pesmu „Lili Marlen“, da bi nakon prebijanja uzeo mikrofon, te krvave usne i rascepane arkade udovoljio neprijateljima. U istom ostvarenju se u ulozi pevača pojavljuje i Tozovac, koji je glumio i u drami „I Bog stvori kafansku pevačicu„, zajedno s Lepom i Cunetom. Zlata je zaigrala uz Cuneta i Tozovca u televizijskom filmu „Momčine„, a Zorica Brunclik dobila je rolu u „Žikinoj dinastiji„, ali je ostala zapažena i u komediji „Špijun na štiklama„. Njena koleginica Vesna glumila je u filmu „Sok od šljiva„.

U svakom delu „Tesne kože“ pojavljuje se jedna pevačica, pa posle Brene u prvom delu, u drugom delu se pojavljuje „Suzana Perović, u trećem Zorica Marković, a u četvrtom Snežana Babić Sneki. Dragana Mirković imala je glavnu ulogu u ostvarenju „Slatko o snova“, u kom je glumila devojku koja radi u restoranu brze hrane.

Ana Nikolić glumila je pevačicu Sanelu u filmu „Pare ili život„, a snimala je scene s Milutinom Mimom Karadžićem i Andrijom Miloševićem. Folk pevačica Seka Aleksić debitovala je u filmu „Mi nismo anđeli 3: Rokenrol uzvraća udarac“, gde je igrala pevačicu Smokvicu. Zvezda „Granda“ Milica Todorović pojavila se u holivudskom filmu „An Ordinary Man“, u kom Ben Kingsli tumači glavni lik.

Poslednji u nizu pevača koji su zaigrali na filmu je Husa Alijević, koji se našao u ulozi Džeja Ramadanovskog u filmu „Nedelja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter