Izvor: TELEGRAF
18.08.2024 u 09:21
0

SAZNAJTE KAKO SU IZGLEDALE POSLEDNJE GODINE ŽIVOTA ALEN DELONA: Tajni snimci i javna svađa naslednika

Otkako je 2019. godine imao moždani udar, čuveni glumac je retko kada napuštao svoje imanje "La Brulerie" u centralnoj Francuskoj

Čuveni glumac Alen Delon preminuo je danas u svom domu, okružen najmilijima. Svet je sa velikom tugom primio vest od odlasku legende francuske kinematografije, anđela sa ledeno plavim očima, čija je lepota očarala žene širom sveta…

Alen Delon je otišao u 89. godini, a nakon teških godina jer je zbog moždanog udara bio gotovo nepokretan, a članovi njegove najuže porodice „terali su se do suda“, kako bi se dogovorili oko njegovog lečenja.

U karijeri dugoj više od pola veka, Delon je snimio 90 filmova, a brojna njegova ostvarenja privlačila su na milione gledalaca u bioskope. Ipak, njegova „poslednja uloga“, bila je najteža jer se našao u stvarnoj drami, nalik šekspirovskoj tragediji, jer su se njegovo troje dece Entoni, Anuka i Alen-Fabijen, javno svađali i optuživali, pa i unižavali čuvenog glumca.

Početkom ove godine i sam je zapretio da će tužiti svog sina Entonija, jer je ovaj javno tvrdio kako je Alenu „dosta svega“, da se teško miri sa činjenicom da je izuzetno narušenog zdravlja…

„Ne govori mnogo, zamara se ili nervira ga kada ga teramo da ponavlja, jer njegov glas više nije onako jasan, niti čujan“, rekao je Entoni Delon u jednom intervjuu, dodajući da je njegov otac „oslabljen“ i „da ne može više da podnese da sebe vidi takvog“.

Otkako je 2019. godine imao moždani udar, čuveni glumac je retko kada napuštao svoje imanje „La Brulerie“ u centralnoj Francuskoj. Baš na tom mestu, koje se nalazi na oko 140 kilometara jugoistično od Pariza, Delon je rekao da želi da bude sahranjen, u blizini kapele izgrađene na groblju koje je napravio za više od 30 svojih voljenih pasa.

Upravo je tu do pre nekih godinu dana, živeo sa Hiromi Rolin (66), poslednjom ženom koja je zagrejala njegovo srce, ali su Alenova decu uspela da je oteraju iz glumčevog života i sa imanja.

U tim retkim trenucima kada su deca Alena Delona delova složno, optuživali su Rolin da je „koristila očevu slabost“, dok je ona njih optuživala da hoće da ga ubiju tako što bi da mu prekinu lečenje. U sve su bili uključeni i advokati, pljuštale su optužbe na sve strane, a Rolin se na kraju povukla i otišla.

I nije to bio jedini put da su Delonovi najbliži privlačili pažnju medija. Novine su naširoko pisale kada je Entoni, čija je majka Natali bila Delonova jedina žena, optužio svoju polusestru, Anučku (33), ćerku holandske manekenke i novinarke Rozalije van Bremen, da „laže“ i manipuliše zbog navodnog skrivanja rezultata kognitivnih testova koje su švajcarski lekari radili njihovom ocu.

Anučka je odmah udarila na polubrata preko medija, a advokatica čuvenog glumca je tada izjavila da je Delon bio besan zbog „medijske oluje“ koju je stvorio njegov najstariji sin. Međutim, tada je drugi sin, Alen Fabien, skočio u Entonijevu odbranu i tajno snimio njegovu sestru kako navodno „ocu svašta priča u uho i obmanjuje ga“. Usledilo je više televizijskih nastupa, optužbi i pisanja.

Tada se oglasio i javni tužilac, koji je naredio da se Delon podvrgne medicinskom veštačenju i predložio da bude štićenik suda nakon što se sugerisalo da je glumac „izgubio svaku razboritost“. Advokatica i deca su se tada žestoko pobunili, ali je ispitivanje ipak izvršeno, a Alen Delon je prošao lekarske preglede i dokazao da mu i dalje „mozak fercera“.

Iako su svi verovali, novac nije bio razlog zbog čega su Delonovi naslednici javno bili u klinču. Navodno je Delon, kako su ranije pisali mediji, polovinu svog bogatstva bio odlučio da ostavi ćerki, dok bi drugu polovinu delili sinovi. Možda zvuči nepravedno, ali su sinovi tvrdili da ne osporavaju očevu želju.

Entoni i Alen-Fabijen su imali teške odnose sa ocem i poznati su po tome što su im se putevi ukrštali sa drogom i oružjem. Trećeg sina, Arija Bulonja, kojeg je dobio sa nemačkom rok zvezdom, a kojeg Delon nikad nije priznao, delimično je odgajala Delonova majka. Ari je preminuo 2023. godine, a nakon višegodišnje borbe sa zavisnošću od narkotika.

Le Monde je sugerisao da je Delon, zbog „turbulentnog detinjstva“ bio nesposoban da uspostavi odnose sa svojim sinovima. Delon je imao četiri godine kada su mu se roditelji razveli i poslat je u hraniteljski dom. Nakon toga je izbačen iz šest škola.

Delon je služio vojni rok u francuskoj mornarici sa 17 godina i služio je u ratu u Indokini, ali je izveden pred vojni sud zbog krađe džipa. Vrativši se u Pariz, živeo je među prostitutkama i gangsterima krajem 1950-ih pre nego što je otkriven kao glumac.

Posle petogodišnje veze sa Romi Šnajder, Delon se 1964. oženio Natali, koja je tada bila trudna sa Entonijem. Par se razveo četiri godine kasnije. Delonovi odnosi sa ženama bili su ozloglašeni, uključujući ubeđivanje dve glumice – Mirele Dark i Madli Bami – da se upuste „u trojku“ kasnih 1960-ih, izjavljujući da nije u stanju da odluči koju voli više.

Delon nikada nije krio da je Anučka njegovo omiljeno dete.

„Ni jednoj drugoj ženi nisam tako često rekao da te volim“, rekao je 2008. godine, a deceniju kasnije je rekao da je njegova ćerka ljubav njegovog života.

Pričalo se da je Delonova turbulentna veza sa Entonijem i Alen-Fabijenom, obojica se bave glumom, proizilazi iz toga što ih doživljava kao rivale.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter