Izvor: informer
11.05.2024 u 16:19
0

TEODORA PONOSNO NOSI SRPSKU ZASTAVU: Jasna Jojić o ćerkinom nastupu na EVROSONGU

Novinarka i književnica, Jasna Jojić, ispričala nam je da Teya Dora nema tremu pred finale, ali i da se trudi da, kao prava ambasadorka naše zemlje, Srbiju predstavi na najbolji mogući način.

Večeras se u Malmeu održava finalno veče „Evrovizije“, a naša predstavnica Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, nastupiće pod rednim brojem 16 i Srbiju će predstaviti pesmom „Ramonda“.

– Naravno, očekujem najbolje. Uzbuđena sam, to je velika stvar za Srbiju – rekla nam je Jasna i uputila svima jednu molbu:

– Pozivam sve da apeluju na rodbinu i prijatelje u inostranstvu da glasaju za Teodoru, odnosno Srbiju!

Jasna nam je ljubazno otkrila i da se čula sa svojom mezimicom i kako se ona oseća pred ovo važno veče.

Teodora nema tremu, ona je profesionalac i vrlo je svesna svoje odgovornosti. Srpsku zastavu ponosno nosi svuda sa sobom, svima priča sve najlepše o našoj zemlji i trudi se da je predstavi na najbolji mogući način. Ona je sada naša srpska ambasadorka i u skladu sa tom titulom se i ponaša. Priča o našoj istoriji, žrtvama, značenju cveta ramonda i, naravno, očekuje najbolje. Probe su prošle odlično, reakcije su sjajne i svi su vrlo zadovoljni – zaključila je Jasna za Informer.

Simbolika cveta ramonda

Podsećamo, pesma „Ramonda“ nosi izuzetno jaku simboliku:

– Pesma je posvećena jednom velikom simbolu kojim srpski narod već skoro ceo vek obeležava „Dan primirja“ u Prvom svetskom ratu, u kome je Srbija zajedno sa velikom većinom evropskih zemalja pobedila posle mnogih stradanja i žrtava. Ali ime Ramonda ima još mnogo značenja. Taj cvet koji izvire iz ljudske ruke, vekovima je amajlija u koju se do dan danas veruje ne samo u Srbiji, već i u Španiji, Francuskoj, Italiji, a poznat je i kao talisman i u germanskim narodima samo što se tamo zove „Ramona“ – ispričala je u jednom intervjuu Pavlovska i dodala:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter