Izvor: HappyBSC/Najžena
13.06.2022 u 19:41
0

SUOČILA SE 30 TEŠKIH DIJAGNOZA: Manekenka izgubila zdravlje zbog jezive modne industrije!

Surova modna industrija neretko ume postaviti potpuno sumanute standarde manekenkama koje bi radi svetske slave učinile nadljudske napore, zaboravljajući u kojoj meri mogu naneti štete kako psihičkom, tako i fizičkom zdravlju. Jedna od njih koja se suočila sa nemilim okolnostima je i šarmantna Brižit Malkolm koja je putem društevnih mreža ogolila dušu i priznala koliko je propatila tokom karijere.

Niko više nije šokiran priznanjem novih modela koje otkrivaju mračne strane njihove industrije. Godinama se vodi debata o toksičnoj strani manekenstva, koja je decenijama podsticala žene da žive u skladu sa nezamislivim standardima figure. Često se završavalo anoreksijom, bulimijom, depresijom, PTSP-om i zavisnostima.

ZA 3 MESECA IZGUBILA JE ČAK 12 KILOGRAMA: Kejt Hadson otkriva sjajne trikove za vitku liniju! (FOTO)

Ova manekenka prošetala je  pistama  za čuveni modni brend „Viktorija Sikreta“ i dugi niz godina razvijala je karijeru u svetu mode. Danas otkriva detalje zlostavljanja koja su je psihički i fizički uništila.

– Pritisak industrije i moje agencije bio je toliko jak da sam tada pomislila da ću učiniti sve da smršam. Gladovala sam 3 dana, onda sam jela 500 kalorija dnevno, trčala preko 6 km dnevno i pila proteinske napitke umesto povrća i sada mi je probavni sistem u haosu – ističe u dahu Brižit i nastavlja priču o tramumama: 

– Mnogo puta sam bila seksualno uznemiravana – otkriva manekenka. Rekla je da je bila seksualno zlostavljana kada je bila maloletna. Agencije su prvo želele da ona smršam – rečeno mi je da koristim kokain kako bih smršala.

Bridžit je takođe progovorila o svom problemu sa alkoholom i drogom.

– Nisam mogla da upoznajem ljude bez pića. Uzimala sam Ksanak da preživim noć. I to je bilo sve pre moje 18. godine – rekla je manekenka

Ona je priznala da su godine traumatskih iskustava završile posttraumatskim stresnim poremećajem, anksioznošću i depresijom, uz poremećaje u ishrani, anoreksiju i ortoreksiju. U 26. godini imala je nervni slom. Kaže da je čak morala da se bavi „suicidnim mislima, što je bilo zastrašujuće“.

Danas ona deli svoju priču kako bi drugi saznali više o toj industriji. Uspela je da dobije pomoć i oporavi se nakon godina života u toksičnom okruženju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Dan kada sam odlučila da bez obzira šta mi se dešavalo u glavi, neću gladovati, bio je jedan od najboljih dana u mom životu. Pazim da svom telu dam ono što mu je potrebno. Trezana sam više od dve godine. Oporavljam se od poremećaja u ishrani četiri godine. Srećna sam. Uravnotežena sam. Jaka sam i osećam se super – završava Malkolmova.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter