Izvor: Telegraf.rs
16.03.2022 u 16:44
0

ČUPALI BANKOMATE POMOĆU KRANA: Za nesvakidašnje hapšenje u Španiji osumljičeni i Srbi

Najmanje jedan državljanin Srbije uhapšen je u Španiji zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je čupala bankomate širom zemlje. Uhapšenima se pripisuje 18 pljački bankomata, 20 pljački šlepera, 3 krađe registarskih tablica, 8 pljački kuća, falsifikovanje dokumenata.

Civilna garda razbila je kriminalnu grupu koja je koristila kamione sa kranom da čupa bankomate u provincijama Alikante i Mursija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U akciji je uhapšeno osam osoba, šest muškaraca i dve žene španske, bugarske, albanske i srpske nacionalnosti starosti izmedu 30 i 50 godina. Kako navode iz policije, ima i osumnjicenih sa teritorije tzv. Kosova.

Svi su sa krivičnim dosijeima, a pripisuje im se 18 pljacki bankomata, 20 pljacki šlepera, 3 krade registarskih tablica, 8 pljacki kuca, falsifikovanje dokumenata i pripadnost kriminalnoj grupi. Otudene sume iznose više od 500.000 evra, a pricinjena šteta više od 700.000 evra.

Bankomate, postavljene na javnim putevima, navodni pocinioci su „čupali“ kamionima sa kranom, takođe ukradenim.

Delovali su uglavnom u provincijama Alikante i Mursija, a zločini su rasvetljeni i u Kasteljonu, Malagi i Uelvi.

Krađe su uglavnom počinjene u zoru, za svega nekoliko minuta. Bankomat je pažljivo biran u malim urbanim centrima ili u izolovanim mestima u blizini poljoprivrednih imanja koja su imala puteve za bekstvo. Nakon što je bankomat izabran, pretražili bi okolinu u potrazi za kamionima sa kranom. Prethodne noći, ili u zoru istog dana, ukrali bi jedan od ovih kamiona i izvršili pljačku bankomata.

Potom bi se prevezli u izolovana područja, gde su koristili klinove, čekiće, poluge i druge predmete da otvore bankomat, pristupajući gotovini koja je bila unutra. Zatim bi kamion i polomljeni bankomat ostavili i pobegli sa zaradom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter