Izvor: KURIR
04.07.2024 u 21:10
0

DVA MESECA PRIPREMALI UBISTVO LUKE BOJOVIĆA: I on saslušan u istrazi protiv petorice! DETALJI OPTUŽNICE

Petočlana grupa planirala je likvidaciju u centru Beograda, a jedan uhapšen sa pištoljem izbrušenog serijskog broja i metkom u cevi

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za pripremu ubistva Luke Bojovića u centru Beograda. Likvidaciju su, kako se navodi, pripremali od feburara do maja kada su uhapšeni, a osim za ovo terete se i za druga krivična dela.

Kako Kurir saznaje, tokom istrage protiv petorice osumnjičenih, iskaz u svojstvu oštećenog u tužilaštvu je dao i Luka Bojović.

Više krivičnih dela

– Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, sva petorica okrivljenih – Nikola P., Milan I., Filip K., Saša K. i Bogdan P., terete se za krivično delo teško ubistvo (pripremne radnje). Nikola P. i Saša K. terete se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tužilaštvo je predložilo sudu da Nikoli P. i Milanu I. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a Saši K. i Filipu K. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu – saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Godišnjica Planirali da ga ubiju kao brata Osumnjičeni za planiranje ubistva Luke Bojovica uhapšeni su neposredno posle jedanaeste godišnjice ubistva njegovog rođenog brata Nikole. Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je 29. aprila 2013. u centru Beograda, u Ulici kraljice Natalije kada je sada pokojnom ocu krenuo da kupi doručak u pekari. Ubice, koje su snimile sigurnosne kamere, sačekale su ga u ulazu jedne zgrade. Kada se, nekoliko minuta posle njihovog dolaska, pojavio Nikola Bojović, Saša Cvetanović zvani Pit Bul ispalio je hice u njega. – Postoje sličnosti koje ukazuju da su ubice planirale da Luku Bojovića ubiju na gotovo isti način kao njegovog brata, na ulici u centru Beograda. Osuđeni za ubistvo Nikole Bojovića, kako je utvrđeno, takođe su iznajmljivali štek-stanove, rentakar automobile, nabavili oružje, a Cvetanović je vežbao gađanje na zabačenom mestu u Crnoj Gori – podseća sagovornik Kurira.

 

„BILO JE KRVI, SVE SE DESILO U TRENUTKU“ Progovorili zaposleni u tržnom centru u Beogradu: Majka se samo okrenula i DETE JE PALO

 

Kako se dodaje, postoji opravdana sumnja da su od početka februara do 10. maja ove godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo Bojovića, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

– Filip K. je, kako se sumnja, okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili. U tom cilju iznajmili su tri štek-stana na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, opservirali su lokaciju na kojoj je planirano izvršenje dela, a Milan I. je bio zadužen da prodajom opojne droge kokain pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog dela. Nabavili su pištolj marke „Walther Creed“ sa izbrušenim serijskim brojem, pa su u Velikom selu, u njivama iza Dunava, 3. maja vršili isprobavanje pomenutog pištolja namenjenog za izvršenje teškog ubistva – navodi se u saopštenju.

Zločin sprečen

Osumnjičeni su sprečeni da ostvare plan ubistva, pošto ih je policija uhapsila 10. maja. – Kod Nikole P., čiji je zadatak bio da ubije Bojovića, prilikom hapšenja je pronađen pištolj „Walther Creed“ sa izbrušenim serijskim brojem, namenjen izvršenju krivičnog dela. U ležištu pištolja se nalazio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 komada metaka – opisano je u optužnici. U garaži koja se nalazi u dvorištu porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama kokaina, koji je držao radi prodaje, kao i vagica za precizno merenje. Kako je Kurir ranije pisao, osumnjičeni su se posle hapšenja na saslušanju branili ćutanjem i nisu želeli da odgovaraju na pitanja. Jedino je Bogdan P. negirao izvršenje krivičnog dela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter